Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikerbesök i skuggan av Tre Toppar

/
  • Hotellplaner. Mats Johnsson hoppas kunna bygga etrt spa- och golfhotell vid Idre golfbana. Något som han informerade Patrik Forslund, Kenneth Johansson, Lennart Sacrédeus och Ulf Berg om. Med på bilden är också Fredrik Litzén och John Kimström från Idre golfbana.

Annons

- Vi har nu fått se vilka resurser och vilka framtidsplaner det finns här i Idre, summerade Kenneth Johansson tvådagarsbesöket.

De konkreta projekt som de fyra riksdagsmännen fick stifta bekantskap med var Himmelfjällsprojektet som Staffan Derning redogjorde för innan resan till Idre.

I Idre veks en hel del av tiden för Idre Fjäll, som belyste både anläggningens syn på regeringens nej till Tre Toppar loch de utbyggnadsprojekt som ändå sker.

- Vi kommer under hösten att ta ställning till om vi ska gå vidare med Tre Toppar. I nuläget ser vi det fortsatt som en vision, säger Idre Fjälls vd, Jocke Johansson.

- Att få träffa riksdagsmännen och få presentera vår verksamhet är alltid positivt. För egen del ville jag betona värdet av dels infrastruktursatsningar på vägar, liksom löneskattefrågor. Sedan ser jag det som bra att det nu skett en ökad satsning på Visit Sweden och marknadsföring utomlands. Även om Sverige fortfarande ligger efter Norge, säger Jocke Johansson.

Mats Johnsson presenterade de stora hotellplanerna vid Idre golfbana, planer som dock bygger på att en lösning kan uppnås mellan golfbanestiftelsen och den grupp som leds av Mats.

- Planerna vi har börjar allt mer bli en ortsangelägenhet. Blir de förverkligade, så är det värdefullt att få betona vikten av förbättrade kommunikationer och en satsning på Mora flygplats. Därför kändes det bra att få visa upp våra planer för riksdagsmännen, säger Mats Johnsson.

Även Fjätervålen var inne på värdet av infrastrutkturfrågor, men där handlar det framförallt om att få tillstånd att förlänga en skidlift till den toppstuga som anläggningen fått tillstånd att bygga. Något som länsstyrelsen motsatt sig.

- För vår del har det här varit en bred och givande information och vi är positivt överraskade över den företagsamhet som finns här i bygden. Inte minst av de projekt som kommit fram fast det nu blev ett nej till Tre Toppar, menade de fyra dalariksdagsmännen.

Kenneth Johansson lovade att verka för att länsstyrelsens styrelse, där han är vice ordförande, ska uppmanas att förlägga nästa större studie- och arbetsresa till just Idre.

- Nästa år är gruvnäringen i Bergslagen inbokad, men om två år kan det bli aktuellt med ett besök här i Idre, förklarade Kenneth Johansson.

Ett förslag som togs positivt emot av Fjätervålens ledning, liksom av Idre Fjäll.

- Det vore väldigt bra för området, precis som det här besöket var positivt, summerade Jocke Johansson de två dagarna.

Mer läsning

Annons