Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter och barnen vannpå mopedlotteriet

/
  • Peter Karlsson, längst till vänster vann mopeden i årets mopedlotteri. Rovswaiders Leif Larsson, längst till vänster, och Kalle Grund överlämnade den på måndagen.

Peter Karlsson vann en veteranmoped. Och barnen fick mer resurser till Team Stefans fäbodkollo.

Annons

Det fanns många vinnare i det mopedlotteri som Rovswaiders, föreningen för veteranmopedägare i Älvdalen, anordnade på julskyltningen.

Peter Karlsson, som arbetar åt Älvdalens kommun, vann förstapriset i lotteriet, en Crescent från 1966 och ett års medlemskap i Rovswaiders.

Behållningen av lotteriet, omkring 3 5000 kronor, går oavkortat till Team Stefan-fonden som anordnar fäbodkollo för barn i Älvdalen.

Rovswaiders har tidigare ordnat tre mopedlotterier och tillsammans med andra aktiviteter har föreningen nu skänkt sammanlagt nära 25 000 kronor till Team Stefan-fonden.

Fonden, som tillkom sedan Team Stefan-kören under Stefan Nykvist, kommit hem med en hedrande andraplats, men utan pengar, efter Körslaget i TV4.

Fonden har sammanlagt fått in 428 000 kronor till verksamheten genom gåvor från föreningar och enskilda.

För tredje året anordnar fonden i sommar fäbodkollo för barn som ska få uppleva en riktig fäbodsommar, precis som Stefan Nykvist skulle ha gjort för vinstpengarna från Körslaget.

Mer läsning

Annons