Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pernilla och Bödvars bröllopsfest i Idre

/
  • Bröllopsvalsen inleddes med Pernilla och Bödvar på dansgolvet, påhejade av otröttlige sonen Axel med flagga.  Foto: Nisse Schmidt
  • Det regnade rosenblad och ris över brudparet på kyrkotrappan där alpina ungdomar från Idre SK bildade häck med sina slalomskidor.  Foto: Nisse Schmidt Idre
  • Bröllopskyssen.  Foto: Nisse Schmidt Idre
  • Pernillas lagkompis från tävlingspisten, Ylva Nowén läser vers för sin tävlingskompis. Vid bordet i mitten ses Mikael Santoft fotbollsförbundets nye generalsekreterare och ordförande för Stiftelsen Idre Fjäll. Han hade Kajsa Bergkvist tills bord och bredvid Kajsa sitter Kjetil André Aamodt.  Foto: Nisse Schmidt Idre
  • Segern är vår. Måns Lindholm som sprang sista sträckan åt Dalregementets mixlag.  Foto: Jan Norberg

Annons

Redan när bruden anlände till kyrkan och mötte den väntande brudgummen så sattes ribban för vad som skulle vänta. Från kyrkogårdsmuren hyllades brudparet med hälsningen att det här är det störstas som hänt sedan unionsupplösningen och ett fyrfalligt leve utbringades.

Därefter blev det ett bröllop med musik, framförd av Tripple and Touch, som fick kyrkan att gunga med i svängig musik men också sköna ballader. Utmarschen skedde med dansande steg av brudparet och på kyrktrappan mötte släkt, vänner och många idrebor upp.

Bröllopsfest en fortsatte sedan natten igenom på Pernilla Wiberg Hotel. Det efter en mycket lång middag med mängder av tal och hälsningar. På menyn stod grillad renrostbiff med bacon och blomkålssallad, kantareller och Karl-Johanssvamp potatis samt portvinsås som huvudrätt. Renköttet kom givetvis från den lokala rennäringen.

Alla högtidliga och ofta finurliga tal i all ära. Kvällens höjdpunkt i den avdelningen var sonen Axels hyllningssång till sina föräldrar.

Festandet på Pernillas hotell tog sedan ordentlig fart när brudparet drog igång dansen med brudvalsen.

- En helt underbar eftermiddag och kväll, summerade Pernilla tillställningen som fyllde hotellet till sista plats.

Bland gäster så märktes norska skidstjärnan Kjetil André Aamodt, Kajsa Bergkvist och Måns Herngren samt skidkompisen från hennes tävlingsår, Ylva Nowén.

Pernilla behåller sitt efternamn Wiberg tills efter OS i Vancouver.

- Det är av praktiska skäl med ackreditering och pass, men sedan blir det Wiberg-Bjerke, säger Pernilla.

Mer läsning

Annons