Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pan Park förnekar ekonomiska problem

Annons

Tidningen når Pan Parks Accommodations, PPA, holländske ägare via mail och i sitt svar beklagar han att trots PPAs ambitioner och arbete, så omges företaget av negativa rykten.

- Det är trist att dessa rykten alltid hamnar på tidningens första sida.

I sitt mail förklarar Slager att PPA har ett avtal med Pan Park Foundation, PPF, som innebär att PPA är en oberoende samarbetspartner. Enligt avtalet mellan PPF och PPA, betalar PPA tio procent av företagets vinst till PPF. Pengar som är avsedda att investeras i gröna satsningar. Aktieägarna i PPA kan maximalt räkna med att få ut sex procent.

- PPA är inte ett normalt företag, utan ett instrument för att skapa ekonomiska förutsättningar för förbättringar i naturen. Våra besökare bidrar därför till en bättre national park.

När det gäller PPAs ekonomi säger Slager i sitt mail att PPA har en välmående ekonomi, och att företaget skulle riskera att tvingas att upprätta en så kallad kontrollbalansräkning är bara tokiga rykten.

Förhoppningsvis har det nu vänt för PPA, då bokningsläget inför sommaren är bra. Det ekonomiska utfallet för den nya stugbyns första riktiga verksamhetsår, 2005, var dock inte helt lysande med ett underskott på närmare två miljoner kronor. Därtill kommer en lång rad skulder hos kronofogen som Cees Slager inte känner till. De handlar inte om några större summor. I mitten av juni gällde det 79 000 kronor som fanns registrerat som skuld hos kronofogden. Under de senaste två åren har PPA haft en skuld hos kronofogden under 19 månader. Likaså har företaget varit utsatt för utmätning. Merparten av skulder handlar om obetalda skatter. Allt enligt UC AB.

Oavsett om ekonomin är sund eller ansträngd, så finns en av Dalarnas finaste stugbyar i Mörkret med 136 bäddar i tolv stugor plus servicebyggnad. Allt till ett sammanlagt värde av 30 miljoner kronor, finansierat till närmare en tredjedel av utländska investerare.

Mer läsning

Annons