Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska bristerna inom skolan rättas till

Efter den tunga kritiken från skolinspektionen mot Älvdalens kommun och beslutet om hot om vite på 300 000 kronor inleds ett arbete med att rätta de brister som skolinspektionen påtalade.

Annons

– Vi återkommer med en plan för det arbetet före jul, säger skolchef Ingrid Elmgren.

Redan under tisdagen planerades ett första telefonmöte, skriver barn och utbildningsnämnden, bun:s, ordförande Lisbeth Mörk Amnelius i ett mail till tidningen.

"Självklart kommer vi att presentera konkreta planer för att komma till rätta med problemen i skolorna. Handlingsplanen kommer att presenteras så snart den är klar", fortsätter Mörk Amnelius.

Den turbulens på skolorna i Särna och Idre som kulminerade under förra läsåret sätter fortsatt sina spår på skolorna. Det konstaterade skolinspektionen som påtalade de motsättningar som finns mellan grupper av elever från Särna respektive Idre.

– Vår uppfattning är ändå att det är betydligt bättre nu. Arbetsron har till exempel varit betydligt bättre under höstterminen än vad den var i våras, säger skolchef Ingrid Elmgren.

Även elevernas resultat ha förbättrats och är nu på väg uppåt, jämfört med betygen i juni, säger Elmgen.

Ifjol fanns det några elever som valde att gå en extra dag i Särna, men det ska inte ha påverkat skolresultatet med 55 procent underkända elever. I siffror innebär det att tio elever lämnade nian utan behörighet i våras.

– Varje elev har rätt att få utbildning så att de uppfyller de nationella målen. Om det sedan är en, fem eller 50 är oväsentligt, vi har inte "råd" att tappa någon och vi har gått från 89 procent, skriver Lisbeth Mörk Amnelius.

Mer läsning

Annons