Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har eleverna i Älvdalen fått sitt bidrag

/
  • Spanienresan räddad. Thomas Bysell lämnade över en check på 15 000 kronor till sjätteklassarna vid Montessoriskolan i Ävdalen på fredagen.

Annons

Därmed får sjätteklassarna vid Montessoriskolan åka till Spanien den 12 maj. Deras skolresa, som ett tag verkade vara hotad på grund av att flygbolaget Fly Me gick i konkurs, är nu räddad tack vare bidraget från bilfirman. Desasutom skänker tre privatpersoner 13 000 kronor.

Enligt Tomas Bysell har Philipsons många kunder i Älvdalen.

- Dessutom har vi en mekaniker på företaget som varit elev på den aktuella skolan i Älvdalen. När det sedan var tidsnöd för att elever och föräldrar skulle komma iväg gjorde vi det här som engångsföreteelse, säger Tomas Bysell.

Den 12 maj ska eleverna och några föräldrar flyga till spanska solkusten, en resa som de samlat pengar till ända sedan lågstadiet.

De hade betalat in 11 500 kronor i förskott för flygbiljetten, pengar som de gick miste om då Fly Me försattes i konkurs.

Nu har de bokat en ny flygresa. Den blev 10 000 kronor dyrare. Det viktigaste för föräldrar och elever är att den blir av.

Resmålet är den lilla orten Nerja vid spanska solkusten cirka tio mil väster om Malaga. Där finns ett hotell med ett svensk par som ägare. Hotellägaren hämtar skolklassen med transfer på flygplatsen i Malaga och sedan väntar en veckas vistelse på hotellet i Nerja.

Eleverna kommer att besöka sevärdheter i Nerja, bland annat en berömd grotta och Europas största balkong, samt vara med om fritidsaktiviteter, såsom att segla katamaran.

Mer läsning

Annons