Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Näringslivsministern bjuds till Idre

Annons

I Idre och Älvdalen fanns det stora lokala förhoppningar på de arbetstillfällen som satsningen Tre Toppar skulle ge. Förhoppningar som den nya regeringen grusade.

I en interpellation har nu socialdemokraterna, genom Peter Hultqvist och Anneli Särnblad, pressat näringslivsminister Maud Olofsson för att det i framtiden ska finnas en bättre förståelse för glesbygdsproblemen, speciellt när näringslivet tar ett initiativ för att skapa arbetstillfällen.

- Nu handlar det i förlängningen inte om ja eller nej till Tre Toppar, utan snarare den brist på kommunikation som varit från regeringens sida inför beslutet, menar Peter Hultqvist.

När nu Älvdalens kommun tar ett initiativ för att finna alternativ till ny utveckling så är det viktigt att en kommun som Älvdalen känner ett stöd från regering och riksdag, menar Hultqvist.

- När det gäller naturreservat så är det viktigt att vi vågar lyfta upp dessa på bordet och det oavsett partifärg. För en kommun med stora reservat innebär naturreservaten vid vissa tillfällen problem och begränsningar, säger Anneli Särnblad.

- Det är en känsloladdad fråga men det är viktigt att vi vågar ta tag i den, menar Särnblad.

- Därför vill jag ha ett besked om vad närinsglivsministern är beredd att ta med sig för satsningar när hon besöker Idre.

Så för Älvdalens kommun är det nu bara att bjuda in närinsglivsminstern till Idre. I riksdagen har hon lovat att komma, det om det finns något hål i hennes kalender.

Mer läsning

Annons