Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mellbystrand blir barnkoloni på nytt

Älvdalens kommuns fastighet i Mellbystrand i Halland ska i sommar användas som barnkoloni igen.

Annons

Vi har tidigare skrivit om fastigheten i Mellbystrand som ägs av Älvdalens kommun. Numera står fastigheten öde och har förfallit, men nu meddelar Älvdalens kommun på sin hemsida att man kommer använda Mellbystrand som barnkoloni i sommar igen.

Läs också: Mellbystrand - miljonvärde i förfall

Det innebär att kommunens barn- och ungdomsverksamheter ska kunna använda sig av fastigheten, och enligt kommunen har fritidsgårdarna och integrationsenheten redan bokat in sig.

Kommunens fastighet i Mellbystrand.

Räddningstjänsten i Laholms kommun har tidigare ställt krav på att en antal åtgärder måste vidtas för att förbättra brandskyddet i Mellbystrand. Kommunen menar att man i dagsläget har möjlighet att åtgärda så att det räcker till barnkolonistandard.

Läs också: Mellbystrand åter kommunalt

Men för att kommunen ska kunna nå sitt mål med att Mellbystrand både ska kunna användas för kommunal verksamhet och för uthyrning till privatpersoner och föreningar i kommunen måste brandskyddet förbättras ytterligare så att man uppnår den vandrarhemsstatus som krävs för uthyrning.

Kommunes förhoppning är att brandsskyddskraven ska vara åtgärdade till sommaren 2018, och att föreningar och privatpersoner då ska kunna hyra fastigheten.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons