Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lift och topprestaurang lyft för Idre

/
  • Klippt och klart sedan Martin Leitner, Pernilla Wiberg, Maria Norrfalk och Eva Bjernudd med gemensamma krafter klippt bandet och förklarade den nya sexstolsliften på Idre Fjäll för öppnad.
  • Det nya toppmärket på Idre Fjäll är topprestaurangen Utsikten och i bakgrunden den nya sexstolsliften.
  • Invigningsmiddag i den nya topprestaurangen Utsikten på Idre Fjäll.
  • Pernilla Wiberg lämnar över två

Med gemensamma krafter klippte landshövding Maria Norrfalk, Pernilla Wiberg, Martin Leitner och Eva Bjernudd bandet och förklarade Idre Fjälls nya sexstolslift öppnad. Strax därefter öppnades även den nya topprestaurangen, Utsikten. 90 miljoner har Idre Fjäll investerat i nedfarter, liftar och en imponerande topprestaurang inför den här säsongen.

Annons

– Nu har vi moderna sexstolsliftar i tre vädersträck, så nu återstår det bara en ny lift mot söder, konstaterade Idre Fjälls VD Jocke Johansson i samband med invigningen av sexstolsliften.

Två nya liftar, en mindre knapplift samt den nya sexstolsliften, nya nedfarter och ett utbyggt snösystem väntar skidåkaren. När skidåkaren sedan vill ta en paus så handlar det om ett rejält lyft. Det gamla fallfärdiga Ostcaffeet eldades upp och om än ej ur askan, men väl på toppen restes den nya topprestaurangen.

Kommunalrådet Kjell Tenn, tillika styrelseledamot i Stiftelsen Idre Fjäll var först på plats i den nya topprestaurangen då han tvingades tacka nej till skidturen.

– Under en stund lättade molnen och utsikten öppnades upp. Det här måste vara en av de toppstugor med allra bäst utsikt. Det var onekligen så jag fick en tår i ögat, konstaterade Kjell Tenn.

– Det här är den största investeringen i Dalarnas fjällvärld inför den här säsongen och Idre Fjälls betydelse för Älvdalens norra kommundel är betydande, konstaterade Kjell Tenn.

Utan tvekan är det ett väl valt namn, Utsikten, för den nya topprestaurangen på Idre Fjäll. Utsikten var för övrigt namnet på Idre Fjälls gamla nattklubb i centrumanläggningen som nu döps om till Loftet.

– För min del är en byggnad på en topp alltid en toppstuga, skrattade Pernilla Wiberg, vid kvällens invigningsfest av den påkostade byggnaden.

– Jag medger att jag hade fel. Den här satsningen skulle vi gjort tidigare, konstaterade Idre Fjälls förre ordförande Mikael Santoft, som valde bort fotbollsförbundets julfest för att få vara med om invigningen av Idre Fjälls nya skidsystem och toppstuga.

– När jag var ordförande bromsade jag satsningen på en toppstuga, det skulle jag inte gjort, konstaterade Mikael Santoft när han nu hade facit i sin hand.

Idre Fjäll står nu bra rustade inför säsongen med nya nedfarter och liftar samt en topprestaurang, men framför allt så har snön äntligen kommit till Idre.

Mer läsning

Annons