Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ledamot förskingrade drygt 161 000 kronor från förening – nu döms hon

En kvinna från Älvdalens kommun har dömts till villkorlig dom och dagsböter för förskingring. Hon var styrelseledamot i en förening och förde över drygt 161 000 kronor från föreningens bankkonto till sitt eget konto.
Kvinnan har erkänt brottet.

Annons

En kvinna från Älvdalens kommun har dömts till villkorlig dom och dagsböter för förskingring. Hon var styrelseledamot i en förening och förde över drygt 161 000 kronor från föreningens bankkonto till sitt eget konto. Obs: Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Fjätervålens vision ska förverkligas snabbt - hotell och expresslift ska byggas

Här är de bästa utsiktsplatserna i Dalarna – och ett flertal mäktiga vyer i närbelägna län

Stor vinylguide och lista: Här är 16 eftertraktade skivor du faktiskt har en rimlig chans att hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömda kvinnan är i 45-årsåldern och bosatt i Älvdalens kommun. För ett par år sedan var kvinnan styrelseledamot i en förening i Älvdalens kommun och förde då över drygt 161 000 kronor från föreningens konto till sitt eget konto, genom att använda föreningens bankdosa. Hon tog även drygt 700 kronor från föreningens handkassa. Detta pågick under ett par månaders tid.

Kvinnan har erkänt brottet. Hon har berättat att hon under perioden mådde dåligt och att hon skulle betala tillbaka pengarna, som hon använde till vanlig konsumtion.

Mora tingsrätt anser att kvinnans erkännande samt den övriga utredningen gör att det står klart att kvinnan har begått brottet.

Mora tingsrätt dömer kvinnan för förskingring. Hon döms till villkorlig dom samt till att betala 100 dagsböter à 110 kronor, sammanlagt 11 000 kronor. Dessutom ska hon betala 800 kronor till Brottsofferfonden samt stå för kostnaderna för sin försvarare.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons