Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lättsam invigning av Vasalopps festivalveckan

/

Annons

Vasaloppsinslaget som deltog i invigningen, förutom Eva Svensson och Lars Suther, var generalsekreteraren Rolf Hammar. På en fråga av Herbert Halvarsson om betydelsen av de ideella insatserna, svarade Rolf Hammar.

– De betyder allt. Utan de ideella krafterna hade Vasaloppet aldrig varit det världsarrangemang det är i dag med 45 000 starter under en vecka.

Herbert Halvarsson undrade också vasaloppsledningen var orolig för den generationsväxling som kommer när de nuvarande ideella krafterna ska avlösas av yngre?

– Det finns inga givna regler hur man ska entusismera människor att hjälpa till. Däremot tror och hoppas jag att det även i fortsättningen finns många frivilliga som vill att Vasaloppet ska genomföras. Det är ju så att var tid har sina lösningar på hur sådana här frågor ska lösas.

Herbert Halvarsson gick sedan över till att presentera Älvdalens IF Skidor som gjort en storsatsning på att bygga ut ett snökanonsystem för längdåkningsspåren.

– Föreningen har lagt ner ett enormt arbete och den här säsongen fick man lön för mödan. När det var snöfritt på andra platser flyttades många tävlingar hit och gav kommunen ett gott rykte i stora delar av landet. Därför vill vi ge Älvdalens IF Skidor hedersutmärkelsen "Ambassadör för Älvdalens kommun" som ett tack.

Herbert Halvarsson riktade sig därefter till kranskullan Eva Svensson och kransmasen Lars Suther. Lars hade tidigare på dagen klarat av höjdpunkten i sitt uppdrag genom att lagerkransa segraren i Tjejvasan. För Eva väntar det stora uppdraget nästa söndag.

– Det är så pass lång tid kvar att jag inte hunnit bli nervös än, men det kommer säkert. När det är dags, hoppas jag att det är moraåkaren Erik Eriksson som får ta emot kransen, sa Eva Svensson.

Som en gåva från Älvdalen för sina hedersuppdrag fick Eva Svensson ta emot ett hängsmycke och örhängen i porfyr och Lars Suther en slipsnål, även den gjord av porfyr.

Mer läsning

Annons