Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kompisar till musiktävling

/
  • Roadrunners. För ett år sedan startade de tre kompisarna Morgan Korsmoe, Thomas Barke och Daniel Degerman bandet Roadrunners. På lördag tävlar de i Östersund i en uttagningstävling som kan leda till finalen på Sweden Rock Festival i somamr.

Annons

På lördag , den 31 mars, blir det extra nerver för Thomas Barke, Morgan Korsmoe och Daniel Degerman från Älvdalen då de går upp på scenen i Östersund för att spela på Sweden Rock Tribute, den första deltävlingen som kan leda till final på Sweden Rock Festival i Sölvesborg i juni.

De tre älvdalspojkarna går till vardags samma linje på musikgymnasiet i Orsa och bor i samma trappuppgång där. Därför har de många tillfällen att träffas och spela tillsammans, något som de gör så ofta att de kan.

För ett och ett halvt år sen så startade de bandet Roadrunners och för okring ett år sedan hade de sin första spelningde i sin hemtrakt Älvdalen. Efter den första officiella spelningen i Älvdalen förra året har grabbarna haft ett 30-tal spelningar

Roadrunners är bandet som spelar det finska kultbandet Hurriganes musik och försöker anamma deras still även utseendemässigt. Brylkräm, skinnjackor och ös blir det därför mycket av då Roadrunners spelar.

De tre grabbarna har ett gediget musikaliskt påbrå. Praktiskt taget med modersmjölken har de fått mängder av musik; dragspel, gitarr och sång.

Efter den första officiella spelningen i Älvdalen förra året har grabbarna haft ett 30-tal spelningar

Morgan Korsmoe har sin pappa Trond att tacka för sin musikaliska ådra. Pappa Trond spelar bas i dansbandet Larz Kristerz och brukar synas och höras på en hel del andra musikaliska tillställningar också.

Själv spelar Morgan tillsammans med Moras kulturpristagare, Billy Opel, men då han gör det, så tar han artistnamnet Bert Kadett.

Thomas Barke kommer från den erkänt duktiga musikfamiljen Barke. Pappa Lasse och farbror Anders spelar i bandet Local Abilities. Även hans bror Peter och kusinerna Maria och Viktor Barke musicerar på olika sätt.

Daniel har musikaliskt påbrå också han. Hans mamma, Eva Elfberg, är en mycket duktig dragspelare och hans morbror, Per Elfberg, spelade med i kultbandet Jonny Cartong. Pappa Thomas spelar också; bas.

Med all den här musiken i generna skulle det väl nästan vara konstigt om inte de tre grabbarna drogs till varandra så att ljuv musik skulle uppstå, både bildligt och bokstavligt.

Alla är intresserade av rock´ n roll, och en dag satt Morgan och Daniel och lyssnade på en skiva med det finska kultbandet Hurriganes. De lyssnade och lyssnade och så småningom började de spela låtarna själva.

Thomas Barke, som spelar trummor och sjunger, behövde bara fem minuters övertalning och sedan var bandet Roadrunners bildat. Namnet är hämtat från en av Hurriganes skivor.

­Nu har bandet skaffat sig erfarenhet från ca 30 spelningar inför publik och nästa lördag är det dags att delta i den första tävlingen: en uttangingstävling som kan leda till final på Sweden Rock Festival i Sölvesborg i juni.

Vi önskar dem lycka till inför tävlingen i Östersund och likaså inför nästa spelning som blir på bygdegården i Evertsberg på Långfredagen, där det anordnas Påsk-rock för alla som vill vara med. Det blir Roadrunners och tre andra band som spelar den kvällen.

Hurriganes är ett finskt band som startades 1971. Musiken är 50-tals rock´n roll.

Om ni vill lyssna lite på dem och veta mer om dem kan ni gå in på deras hemsida: www.roadrunners.info.se

Mer läsning

Annons