Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalråd utmanad - nu äter han skolmat

/
  • Ett glas mjölk vill Kommunalrådet gärna ha till maten. I december beslutade Bun att ta bort den för att spara pengar. Beslutet ändrades efter protester.
  • Nu äter kommunalrådet tillsammans med skolbarnen i Älvdalsskolan. Här står han i kön till blodpudding och potatisbullar, som serverades på torsdagen.
  • Både kommunalrådet Kjell Tenn och eleverna åt med frisk aptit då MT besökte Älvdalsskolans matsal på torsdagen.
  • Varje dag betalar Kjell för maten han äter i kommunens anläggningar. Här tar Lena Andersson emot betalningen för skollunchen.

Mitt i den rykande stormen om nedskärningarna inom skola, barn- och äldrevård utmanade småbarnsmammorna kommunalrådet Kjell Tenn att äta samma mat som barn och gamla får.
Kjell Tenn antog utmaningen och har nu börjat äta av den kommunala maten.

Annons

Det var i mitten av december som nedskärningarna i kommunens budget för 2012 skapade stor oro och ilska i Älvdalen.

Bland annat skulle det sparas på barnens mat. Bland annat genom mer utländsk mat och genom att ta bort mjölken för barnen i skolan. Just mjölkbeslutet togs senare tillbaka då känslostormen blev för våldsam.

De tre småbarnsmammorna Liza Eriksson, Louise Graaf och Jeanette Holmgren träffade kommunalrådet Kjell Tenn innan jul och utmanade honom att äta samma mat som barn och gamla inom kommunen får.

Kjell Tenn antog utmaningen och har nu ätit i skolans matsal fem gånger.

- Ja, jag har försökt att variera tiderna lite så att jag får träffa både de minsta barnen och de äldre, säger han och låter väldigt entusiastisk.

– Ja, det är ju så otroligt trevliga ungar. De hälsar och frågar och flera har till och med önskat "trevlig helg" på fredagarna.

Kjell Tenn äter nu alltså skolmaten och sätter betyg på varje maträtt han får. Och hittills har det varit bra, sa han i slutet av förra veckan.

– Och jag har inte hört någon unge som sagt "blä" åt maten. Jag såg till och med en som backade tre gånger när vi fick köttgryta.

I en månad ska nu Kjell Tenn äta kommunal mat. Men inte varje dag i skolmatsalen.

– Nej, jag ska också äta tillsammans med de boende på Tallbacken och tillsammans med någon som får maten hemlevererad, säger han.

Om han befinner sig på resa, eller måste äta lunch tillsammans med andra i samband med olika möten så får han äta på andra ställen.

I samband med att han antog vadet sa Kjell Tenn att han länge tänkt att göra så här. Tack vare småbarnsmammornas ilska så blev det av.

Vi återkommer efter månadens slut med kommunalrådets synpunkter på maten.

– Jag betalar självklart samma pris för maten som andra som äter av den gör, säger han för att undvika alla missförstånd.

Mer läsning

Annons