Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag antar utmaningen

/
  • Kjell Tenn antar utmaningen med ett symboliskt handslag med sina utmanare; från vänster Liza Eriksson, Louise Graaf och Jeanette Holmgren. Under en månad ska han nu äta samma lunch som de äldre och skolbarnen äter i Älvdalen.

– Jag antar utmaningen, sa kommunalrådet Kjell Tenn och beseglade löftet med ett symboliskt handslag. Nu ska han äta pensionärs- och skolmat i en månad.

Annons

Det var de tre småbarnsmammorna Louise Graaf, Liza Eriksson och Jeanette Holmgren som kom med utmaningen till Kjell Tenn, centerpartistiskt kommunalråd i Älvdalen. Kvinnorna menar att klagomålen på både skolmaten och den mat som pensionärerna får med matlådor är många och stora. Därför ville de att Kjell Tenn skulle äta av denna mat under en månads tid. Och därefter uttala vad han tycker om den.

Vid en träff med kvinnorna på torsdagskvällen tog Kjell Tenn i hand på utmaningen. Och han såg det som en utmaning och ett bra tillfälle att verkligen få reda på hur bra, eller dålig maten verkligen är.

– Vi vill ha reda på om du verkligen, med handen på hjärtat, tycker att det finns utrymme att spara ännu mer på maten, sa Jeanette Holmgren.

– Jag har faktiskt tänkt själv att jag skulle göra något sådant för att prova på maten ordentligt, sa Kjell Tenn.

– Jag har inte fått några indikationer på att maten ska vara dålig, men alla kan ju inte vara nöjda varje dag, smaken är ju olika.

Så tog de i hand och därmed är det bestämt: någon gång efter storhelgerna ska Kjell Tenn äta mat på Tallbacken eller i skolan varje dag. Undantaget är då han är på resa eller då han måste äta lunch tillsammans med andra på olika möten. Är han borta ska han om det är möjligt ha matlåda som annars levereras till de gamla som har köpt denna service.

Mer läsning

Annons