Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idre Fjäll satsar på el-bilar

Besökaren till Idre Fjäll är beroende av bil eller buss. Ett sätt att minska trafikens miljöpåverkan är att även Idre Fjäll nu satsar på än fler laddningsstolpar för de bilister som kommer med miljövänliga el-bilar.

Annons

Idre Fjälls VD John Lundmark och elektrikern Håkan Olsson med en laddstation som nu ska placeras ut vid skidstadion.

– Vi har sedan tidigare haft ett par laddstationer för elbilars varav en lite provisorisk. Nu utökar vi de med två stationära stationer för Tesla-bilar, säger Idre Fjälls VD John Lundmark.

Inte minst i Norge finns det många ägare till bilar av märket Tesla, som nu också ska kunna ladda sina bilar på ett bekvämt sätt på Idre Fjäll.

– Att ladda en bil på Idre Fjäll ska vara gratis och förbli så under överskådlig tid. Vi ser det här som ett bra alternativ och en del i vart miljöarbetet, säger John Lundmark.

Två laddstolpar för elbilar kommer i ett första skede att erbjudas på Idre Fjäll, en vid skidstadion och en vid hotellet.

– De nya stolparna för Teslas bilar klarar av, att tillsammans med tidigare laddstolpar, ladda tio bilar i timmen, säger Håkan Olsson, som är elektriker på Idre Fjäll.

När behovet blir större kommer antalet laddstolpar att utökas, något som förhoppningsvis ska ske ganska snabbt.

Idre Fjäll har sedan två år en pistmaskin som kombinerar traditionell dieseldrift med eldrift. När det gäller företagets vanliga bilar så handlar det än så länge om traditionella bilar.

– Det är ju mindre arbetsfordon med lastkapacitet som vi främst använder, men på sikt ska vi självklart skifta över till el-bilar, säger Mats Lennartsson, som är marknads- och försäljningsdirektör på Idre Fjäll.

– I nuläget har vi dels leasingavtal, men innan vi kan byta så måste det finnas alternativ som fungerar och uppfyller våra krav.

Så än så länge så är det gästerna och en pistmaskin som använder el som drivmedel, men fler laddstolpar är en bra förutsättning för att än fler ska kunna besöka Idre Fjäll med en elbil.

Mer läsning

Annons