Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotellsatsning i Idre lever vidare

/
  • Stort. Ett förslag till helt nytt hotell vid Idre by har idrearkitekten Håkan Carlström ritat.

Annons

Mats Johnsson är civilekonom med en lång erfarenhet av internationella affärsuppdrag. I vintras flyttade han med sin familj till Idre och det är en bygd som han förälskat sig i, inte minst golfbanan.

- Jag hörde om behovet av satsningar på golfbanan för att förbättra den och insåg hur svårt det är att förverkliga det som verkligen behöver göras. Det fick mig att fundera och komma fram med det här förslaget, säger Mats Johnsson.

Ett förslag som innebär att han, med finansiärer och banklån i ryggen, vill bygga ett spa- och golfhotell av högsta klass vid Idrefjällens golfbana. En satsning på 150 miljoner kronor.

- I dag finns det inget spa-hotell i Idre och min ambition är att kunna locka helt nya gäster till bygden, förklarar Mats entusiastiskt.

- Tanken är att det ska bli ett hotell med första klassens spa-avdelning.

Det förslag på hotell som Idrearkitekten Håkan Carlström ritat, smälter in i miljön mellan första och sista hålet på golfbanan.

Tanken är att hotellet ska ha 54 dubbelrum, sex sviter samt utrymmen för spa, gym och butiker, men också en mycket bra restaurang.

- Jag har förståelse för att det finns de som oroas för en eventuell konkurrens, men jag ser inte det som ett problem. För det första vänder vi oss till en helt ny målgrupp och kopplingen till golfbanan är egentligen bara en möjlighet att utveckla densamma, fortsätter Mats.

Skulle hotellprojektet förverkligas, så skulle det innebär ett 35-tal arbetstillfällen i anslutning till hotellet, därtill kommer arbetstillfällen som indirekt skapas.

- Men framförallt skulle vi få resurser att satsa betydligt mycket mer på underhåll och utveckling av golfbanan, fortsätter Mats.

- Från vår sida skulle det innebära att vi skulle garantera klubbens medlemmar samma avgifter, men en bättre bana som då även kan få nio nya hål.

Styrelsen för stiftelsen Idrefjällens golfbana sade nyligen nej tack till planerna, som även innebär att banan får en ny ägare.

- Givetvis hade jag hoppats på ett ja, men vi får nu sätta oss ner och diskutera hur vi tillsammans med stiftelsen ska gå vidare. Från vår sida är det hotellplanerna som är det viktigaste, men en förutsättning är då att vi kan erbjuda en golfbana av högsta kvalitet och det är vi beredda att förverkliga, säger Mats Johnsson.

Mer läsning

Annons