Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotellplaner vid vackraste golfbanan

/
  • Hotellplaner. Idrefjällens golfbana kan få ett hotell med spa. Ett önskemål om att få köpa banan och bygga en hotellanläggning har kommit till stiftelsens styrelse, som dock förklarat att själva banan ej är till salu.

Annons

- Det stämmer att vi fått en förfrågan, bekräftar stiftelsens ordförande, Runo Jonsson.

Vid ett extra styrelsemöte beslöt dock styrelsen för stiftelsen Idrefjällens golfbana att det inte är aktuellt att sälja golfbanan. Idrefjällens golfbanas stiftare är Idre Fjäll och Idrefjällens golfklubb.

- Enligt stadgarna finns det en möjlighet att sälja banan och då finns det också reglerat hur tillgångarna ska fördelas, så de stannar i bygden.

- Men vår golfbana är helt enkelt inte till försäljning, konstaterar Runo Jonsson.

Däremot välkomnas externa satsningar på hotell med en spa-anläggning.

- Det är ett projekt som vi inte äger, men självfallet välkomnar för bygdens bästa, säger Runo Jonsson.

Enligt uppgift finns det seriösa finansiärer som ska vara beredda att satsa flera hundra miljoner kronor i området runt Idrefjällens golfbana.

- Det visar bara hur framsynta de Idrebor var som i slutet på 80-talet fick med sig både Idre Fjäll och Älvdalens kommun på byggandet av den här banan, säger Runo Jonsson.

Golfbanan i Idre har genom åren varit en starkt bidragande orsak till den positiva utvecklingen av sommarturismen i Älvdalens kommun, med 10 000 årliga greenfeegäster.

Mer läsning

Annons