Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotellägare: "Miljönämndens rättsövergrepp stoppar företagsamheten"

/
  • Ger upp. Nu ger Anders Lundqvist upp och bjuder ut Hotell Äldvalen till försäljning sedan MC-verksamheten på Monztabanan stoppats av Miljönämnden.  Foto: Björn Rehnström

Annons

Anledningen till denna drastiska åtgärd är glasklar för honom:

- Miljönämnden motarbetar företagande och skrämmer både företag och gäster på flykten.

- Det känns tragiskt med tanke på att hotellet ökat beläggningen från 5500 gästnätter 1998 till över 10 000 förra året. En ökning som till stor del kommer av ett utökat samarbete med Sim & Ishallen kring lägerverksamhet samt 5-miljonerssatsningen på Monztabanan.

- Nu har dock miljönämnden förbjudit verksamhetsutövaren (Skoteräventyr) att bedriva sommarverksamhet med MC efter en fullständigt undermålig handläggning och synnerligen märklig ljudmätning av verksamheten. Att skicka ut två fritidspolitiker som saknar utbildning och specialkunskap att genomföra ljudmätningar är illa. Att sedan låta deras amatörmässiga mätresultat ligga till grund för ett beslut att avhysa verksamhetsutövaren Skoteräventyr från Älvdalen är ett rättsövergrepp helt enkelt.

- Ingen vettig näringsidkare kan bedriva någon som helst verksamhet när miljönämnden sätter en bullergräns på 50dB , vilket är låg samtalston, bara för att ha marginaler enligt miljönämndsordförande Peter Egardt.

Den för Skoteräventyr satta ljudgränsen sammanfaller med naturvårdsverkets riktlinjer för friluftsområden, men Monztabanan är inte och har aldrig varit ett friluftsområde. Dock tror nu tydligen en fritidsboende dam i Månsta detta när hon försökte avhysa motortidningen Teknikens Värld som testade nya Volvo V70.

- Detta är vad mijönämnsordförande Egardts fumliga agerande leder till och det går inte att driva någon långsiktig verksamhet på en ort där kunder och arrangörer jagas på flykt.

Det har varit fantastiskt roligt att driva hotellet och med det som motor medverka till skapandet av Sommardraget , Dansgalan, Övdalstreffin och mycket annat i konstruktivt i Älvdalen.

- Men, miljönämndens agerande gör att jag ger upp.

Mer läsning

Annons