Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här rasar ungdomarna mot besparingarna

/
  • Någonstans mellan 100 och 130 ungdomar marcherade till kommunalhuset för att tala om för politikerna vad de tycket om att fritidsgårdarna nu ska läggas ned.
  • Starka känslor och stor ilska var det från ungdomarnas sida.
  • Många starka känslor kom fram vid
  • Minde Lok, till vänster, berättade för kommunalrådet Kjell Tenn att ungdomarna vill ha Fritte kvar.

Med plakat och bandroller tågade 100-130 skolbarn mot kommunalhuset på tisdagen. Kommunalråden fick veta vad de gick för och att ungdomarna vill ha Fritte kvar.

Annons

Ungdomarna i Älvdalsskolan reagerade hårt på att kommunen beslutat att stänga de tre fritidsgårdarna i kommunen.

Mellan 100 och 130 ungdomar tågade på tisdagen från Älvdalsskolan till det gröna kommunalhuset i Älvdalen. Med plakat och bandreoller gick de in genom entrén och fyllde upp hela lunchrummet.

De hade bestämt sig för att ockupera kommunalhuset för att visa sin ilska över kommunfullmäktiges beslut att stänga fritidsgårdarna och göra miljonneddragningar på barn och ungdomar i kommunen.

Väl inne i lunchrummet hämtades de två kommunalråden och Kjell Tenn tog den värsta stöten av de uppretade ungdomarna.

Främst på barrikaderna stod Minde Lok, som menade att ungdomarna kommer att komma till kommunalhuset i stället för Fritte nu när politikerna stänger fritidsgårdarna.

Efter att ha fått sina fiskar varma ordentligt svarade Kjell Tenn att:

– Ja, ni är vår framtid och det är roligt att se så många engagerade ungdomar här.

Han fortsatte:

– Nu lägger vi över detta till er ungdomar . Via ungdomsrådet får ni tala om hur ni vill att eran framtid ska se ut så får vi se vad vi kan göra.

– Vi kan väl inte göra något, sa Minde Lok.

– Vi har ju inga pengar och vi vill ha Fritte kvar, helt enkelt, det kan ni få reda på nu och här, sa hon och fick applåder och hurrarop från över 100 ungdomar som svar.

Efter en stunds munhuggande enades kommunalrådet och ungdomarna om att träffas på torsdag i skolans aula för att diskutera hur ungdomarna ville ha sin fritidsverksamhet nu när Fritte läggs ned.

Tyvärr lämnade "ockupationen" av kommunalhuset en besk eftersmak då några av ungdomarna lyckades förstöra en del inredning i lunchrummet.

Mer läsning

Annons