Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kostar dieseln över 15 kronor

/
  • Dyra droppar, nu kostar dieseln över 15 kronor liter i nordligaste Dalarna där Valter Norén fyller dunkar med diesel till sin traktor.

Nu stiger drivmedelspriserna och i Idre passerade dieselpriset 15 kronor under tisdagen.
– Det har blivit väldigt dyrt med diesel, men jag behöver den till traktorn för att ploga undan snön, konstaterade Valter Norén, från Gördalen, medan han fyllde diesel i dunkar.

Annons

Bensinpriset för 95-oktanig bensin låg under tisdagen mellan 14:60 och 14:75, medan dieselpriset i snitt låg strax under 15 kronor. Billigaste dieseln i Dalarna fanns under tisdagen på automatmackar där den gick att få för 14:69, medan billigaste 95-oktan kostade 14:38 på Jet i Borlänge och Falun.

I Idre hade dieselpriset passerat 15 kronor och kostade 15:06.

– Vi ligger i dyraste zonen och har stora omkostnader, förklarade Emil Henning, som driver den lokala fullservicestationen med både en modern butik, men också med klassisk bilservice.

– För att överleva och kunna finnas kvar så är vi ofta något öre dyrare än bensinmackarna längre söderut som i Mora, förklarade Emil.

Efter nyår steg drivmedelsskatten och samtidigt har även oljepriset gått upp.

För dieselköparna handlar det om ett allt större ingrepp när tanken ska fyllas upp.

I Valter Noréns Gördalen ligger snön betydligt djupare än i Idre.

– Jag behöver diesel till traktorn så jag kan röja snön, men det är dyra droppar, konstaterar Valter, medan han fyller sina dunkar med diesel.

Mer läsning

Annons