Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldskiva på skivsläppet

/
  • Larz Kristerz fick på torsdagen ta emot en guldskiva, bara ett dygn efter skivsläpet. Här är det Peter Larsson som får sin av Lasse Höglund på Sony vid spelningen på ett hotell i Stockholm på torsdagskvällen.

Guldskiva igen. På skivsläppsfesten i Stockholm fick Larz Kristerz ta emot en guldskiva för den nya cd-n som släpptes dagen innan.

Annons

– Vi spelade några låtar på hotellet i Stockholm då vi blev avbrutna i spelningen, berättar Micke Eriksson, trummis i Larz Kristerz.

De som avbröt var Älvdalsbandets kontakt på skivbolaget Sony, Lars Höglund och Sonys Sverige-Vd Mark Dennis. Och de överlämnade guldskivan till bandets samtliga medlemmar.

Grattis sa Mora Tidning till det hyllade gänget som på fredagen var på hemväg från Stockholm för att få en ledig helg för första gången på länge.

En glad Micke Eriksson tackade och svarade: .

– Vi är hur stolta som helst.

– Skivbranschen är ju väldigt tuff just och det är betydligt svårare att sälja skivor nu, när många yngre gått över till att lyssna på Spotify i stället för att köpa skivor.

– Att då lyckas få en guldskiva på skivsläppet är ju helt otroligt.

Guldskiva får man efter 20 000 sålda exemplar. Platina efter 40 000 sålda skivor.

När Larz Kristerz släppte skivan "Hem till dig" sålde man platina redan till skivsläppet. För någon av skivorna sålde man också dubbel platinaskiva med tiden.

Mer läsning

Annons