Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gåva till Musikskolan blev stulen: "Obehagligt när det försvinner saker"

En Hagströmsgitarr som Älvdalens Musikskola har fått i gåva saknas. Den försvann troligtvis någon gång under jullovet. Nya chefen för skolan hoppas att det hela är ett missförstånd.

Annons

– Mitt jobb började med lite tråkigheter, säger Kent Nord, som är nya chefen för Musikskolan i Älvdalen och Melker Brodins efterträdare.

Kent berättar vidare att före jul hade Musikskolan fått en fin gåva i form av en röd Hagströmsgitarr. Tidigare hade den suttit i kommunhuset. Det var strax innan jul som skolan fick gitarren och därmed ytterligare ett instrument eleverna kunde använda.

– Sista gången gitarren användes var 21 december innan jullovet. Då hade jag inte börjat ännu, men det är datumet jag lyckats ruska fram. Det var sista gången den sågs och användes med säkerhet, säger Kent Nord.

Detta är inte gitarren som är stulen men de är praktiskt taget identiska. Gitarren skolan eftersöker har dessutom så kallad svajarm. Alltså en arm som modulerar tonen när man drar i den.

Gitarren användes då i samband med skolans julavslutning. Därpå lade man den i ett förråd bland övriga instrument. Efter jullovet var gitarren dock borta samt två kablar.

Vi har letat och letat genom hela skolan men den är helt borta. Tyvärr misstänker vi att den är stulen och har därför polisanmält det. Det är obehagligt när det försvinner saker.

– Vanligtvis är dörrarna låsta. Men ibland är man där och övar och dörrarna är öppna. Kanske har någon roffat åt sig gitarren då. Vi har letat och letat genom hela skolan men den är helt borta. Tyvärr misstänker vi att den är stulen och har därför polisanmält det. Det är obehagligt när det försvinner saker, säger Kent Nord.

Inte samma gitarr som är borta, men samma modell och färg som gitarren på vift.

Likaså bevakar man diverse köp och sälj-siter på internet i fall den skulle dyka upp där.

– Det hela är lite märkligt eftersom vi inte har basunerat ut att vi har fått den. Ingen har vetat att den funnits där. Men gitarren och kablarna är det enda som saknas, säger Kent Nord.

Han hoppas dock att det hela är ett missförstånd.

– Kanske har någon bara lånat den. I så fall vill vi gärna ha tillbaka den. Det vore välkommet, avslutar Kent Nord.

Mer läsning

Annons