Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friskvårdssatsning gav resultat

/
  • Bäst i länet. Mats Forsberg gläds åt att kommunens friskvårdsarbete ger resultat. Till 2010 är målet att Älvdalens kommun ska ha lägst sjukfrånvaro i landet.  Foto: Björn Rehnström

Annons

Älvdalens kommun har inte alltid haft de lägsta sjuktalen i Dalarna. Kommunen beslöt i slutet av 90-talet att på allvar ta tag i problemet med sjukfrånvaro. 2001 anställdes Mats Forsberg, med ett förflutet på Försäkringskassan, för att minska sjukskrivningarna bland personalen.

- Det var roligt att få testa en del idéer jag hade tänkt på, men som inte gick att genomföra på Försäkringskassan. Vi har visat att det går att förändra om man jobbar för det, säger Forsberg.

Han upplevde det själv som att han kom till en kommun där politikerna ställde upp, liksom cheferna på de olika förvaltningarna och personalen i övrigt. Insatserna handlade inledningsvis om att övertyga cheferna om vikten av att vara ledig ibland, för den egna hälsans skull.

- För att få chefer som höll sig friskare såg vi till att de tog ut semester och inte arbetade så att de hade kopiösa mängder övertid. Det var viktigt att de fick en rimlig vila också, säger Mats Forsberg.

Sedan dess har arbetet utvecklats vidare på flera fronter. De sjukskrivna kontaktas tidigt för utredning, rehabilitering och eventuell anpassning av arbetsmiljön. Forsberg betonar också vikten av att arbetskamrater och chefer tidigt hör av sig till den som insjuknat.

- Det är viktigt att de känner att de kan få hjälp om de blir sjukskrivna, och även innan dess.

Sedan slutet av förra året har en strategigrupp bildats i Älvdalen för att utforma en strategi för hur kommunen ska arbeta för att stärka hälsan bland personalen ytterligare i framtiden. Gruppen består förutom Mats Forsberg av kommunchefen, avdelningscheferna, en folkhälsoplanerare och personalchefen.

- Vi har ett uttalat mål att vi ska bli bäst i Sverige till 2010. Det gäller att hålla i det här och få chefer och personal att vara med på det, säger Forsberg.

Mer läsning

Annons