Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fötter och lämnade spår belönade

Årets företagare och årets företagare har två saker gemensamt, Idre och att båda lämnar spår efter sig. På onsdagen presenterades duon Staffan Derning och Annica Nilsson som "Årets företagare" och "Årets Nyföretagare".

Annons

Staffan Derning är med stor envishet på väg att förverkliga sin dröm, en ny skidanläggning i Idre och förvandlingen av Hemmeråsen till Idre Himmelfjäll.När Stefan Nordin från Företagarna började läsa upp motiveringen så tappade talföre Staffan hakan mer och mer. Det när han insåg att motiveringen skulle landa på just honom, där han satt längst bak i den fullpackade lokalen vid Företagarfrukosten i Särna. – Denna entreprenörs gärning kommer att ge avtryck i Älvdalens kommun i oöverskådlig framtid, läste Stefan Nordin ur motiveringen innan han sa namnet, Staffan Derning, Idre Himmelfjäll.

Staffan Derning lämnar inom kort rollen som VD för Idre Himmelfjäll och gör det när skidanläggningen Idre Himmelfjäll nu är på väg att bli förverkligad. Staffan utsågs också till ”Årets Företagare” i Älvdalens kommun.

En uppenbart rörd Staffan konstaterade att det är kvinnan bakom som ska ha det stora tacket.– Min hustru Kerstin tog emot mig i familjen och i familjen fanns ett sågverk med ett skogsskifte på Hemmeråsen. När jag besökte det för första gången på 80-talet så såg jag möjligheterna för att skapa en skidanläggning där. Nu är den på väg att förverkligas och ska vara klar för invigning till julen 2019, drygt 30 år efter mitt första besök på fjället, säger Staffan.–Så utan Kerstin så hade det här inte blivit av, konstaterade Staffan och tog emot blommor från kommun och Företagarna.När anläggningen nu går in i slutspurten med närmare 200 tomter sålda, så lämnar Staffan sin roll som VD och drivande bakom projektet.– Jag ser det här som ett sätt att stödja Idre och besöksnäringen i området och ser det här som bra för oss, men också för Idre Fjäll. Tillsammans är vi starka, säger Staffan.– Det var ett bra beslut och Staffan är verkligen värd uppskattningen. Konkurrens är bra och tillsammans ska vi utveckla besöksnäringen i området, konstaterade Idre Fjälls VD John Lundmark, som applåderade valet av Staffan Derning som ”årets företagare” i Älvdalen.

Annica Nilsson startade företaget Dalafötter och satsar på uppsökande verksamhet med en specialinredd buss för de som behöver hjälp med sina fötter. Något som gav henne utmärkelsen ”Årets nyföretagare” i Älvdalen.

Lika överraskad blev Annica Nilsson när hon fick blommar efter att ha utsetts till ”årets nyföretagare”.Annica har startat ett nytt företag, ”Dalafötter” efter att ha utbildat sig till diplomerad fotterapeut.– Istället för att vänta på att kunderna ska ta sig till mig, så har jag inrett en buss så jag kan åka till olika platser och ta emot kunderna i deras närmiljö, berättar Annica.Hennes vita buss dyker upp lite här och där i länet, men ofta runt trakten av Leksand där Annica har sitt andra hem vid sidan av Idre.Så utan tvekan handlar det om två entreprenörer som lämnat spår efter sig, som kommer att hyllas mer formellt av kommunen och Företagarna vid Företagsmässan senare i år.

Mer läsning

Annons