Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En man åtalades och dömdes samma dag – förvarade stulen kompressor i sin bostad

En man från Älvdalens kommun åtalades på tisdagen vid Mora tingsrätt, misstänkt för våldsamt motstånd och ringa narkotikabrott.
Samma dag dömdes samma tingsrätt honom till skyddstillsyn för häleri, eftersom han hade köpt och förvarat en stulen kompressor. Mannen har förnekat samtliga brott.

Annons

På tisdagen blev en man från Älvdalens kommun både dömd och åtalad vid samma tingsrätt, Mora tingsrätt. Han åtalades misstänkt för våldsamt motstånd och ringa narkotikabrott och dömdes till skyddstillsyn för häleri.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Lista: De mest jagade skotermärkena i Dalarna – så tjänar du tusenlappar på att sälja eller köpa skoter

Villa såldes för 5,9 miljoner kronor – här är de senaste fastighetsaffärerna i Dalarna

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 25-årsåldern och bosatt i Älvdalens kommun. Han har nu åtalats vid Mora tingsrätt misstänkt för våldsamt motstånd och ringa narkotikabrott.

Enligt åtalet ska mannen, den 21 april ha befunnit sig i Stockholm och där satt sig till motvärn när en ordningsvakt och två poliser skulle omhänderta honom. I samband med detta ska mannen ha försökt slita sig loss.

Vid samma tillfälle ska mannen även olovligen ha haft 5,72 gram cannabis, som är narkotikaklassat, på sig när han befann sig på Kronobergshäktet i Stockholm. Mannen förnekar båda brotten ovan.

Åtalet mot mannen väcktes i Mora tingsrätt den 27 februari. Samma dag dömde samma tingsrätt mannen för ett annat brott. Han döms till skyddstillsyn för häleri, ett brott som har begåtts i mannens bostad i Älvdalens kommun.

I början av december i fjol köpte nämligen mannen en kompressor som hade stulits från ett företag i Älvdalens kommun. Kompressorn förvarade han sedan i sin bostad.

Mannen förnekade brott och uppgav att allt hade gått riktigt till när han köpte kompressorn.

Mora tingsrätt anser dock att utredningen visar att han har begått brottet och dömde honom för häleri. I samma mål dömde tingsrätten även en annan man, som hade stulit kompressorn i fråga, till fängelse för flera brott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons