Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ej bio bidragmen ökad uthyrning?

Annons

På tisdagen behandlade kommunstyrelsens arbetsutskott en bidragsansökan från Älvdalens bio. Den stora och smakfullt genomförda renoveringen av den 100-åriga biolokalen i Älvdalen kostade mer än beräknat. Den lilla IOGT-föreningen måste låna mer pengar än beräknat och räntor och amorteringar blev därför högre än vad man räknat med.

Föreningen ansökte om ett driftsbidrag för i år med 50 000 kronor, men au avslog denna begäran i juni.

Vid tisdagens möte beslutade au att kontakta bion för att diskutera några idéer på att utveckla verksamheten så att hyresintäkterna för biograflokalen ökar. Bland annat genom att kommunen kan lägga fler möten och sammankomster i den vackra lokalen, som föreningen inte orkar med på egen hand.

Arbetsutskottet ställd esig också avvaktande till ett bidrag till ett projekt som går ut på att skaffa unga männiksor jobb. Man menade att det redan finns organisation för detta, men om övriga grannkommuner går med kan man tänka om.

När det gällde Åsens skolas framtida användning ställde sig au tveksamma till de rivningskostnader på 10 miljoner som Åsens byaråd kommit fram till. Anders Bernhardsson, chef för samhällsbyggnadsavdelningen, hade räknat fram kostnaden till omkring 2,5 miljoner kronor. Men förhandlingar pågår också med Migrationsverket om ombyggnad av skolan till lägenheter för flyktingmottagning.

Mer läsning

Annons