Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De tävlade i truck och lastbil

/

Lastsäkring och manöverkörning med lastbil, distributionsbil och truck. Detta är en vanlig skoldag för Edvin Sandén och Rasmus Larsson. Men i tisdags var det också deras tävlingsmoment.

Annons

Elever från Älvdalen, Piteå, Boden, Skellefteå, Vilhelmina, Söderhamn och Östersund hade förra tisdagen sökt sig till Yrkes-SM. Där var de med i en skoltävling i transportteknik för unga yrkesförare.

Det gick tämligen bra för de två eleverna från Älvdalens utbildningscentrum. När dammet lagt sig över platsen stod Rasmus Larsson, som pluggar på Fordons- och transportprogrammet, som segrare.

– Det kändes bra. Jag gick in för att satsa allt, säger Rasmus Larsson.

Fullt så bra gick det inte för hans klasskamrat Edvin Sandén, som tappade viktiga poäng när det var dags att köra motviktstruck. Han slutade på en sjätte plats.

Men eftersom Rasmus Larsson segrade så är hans resa ännu inte över.

– Eftersom jag vann detta har jag gått vidare till SM i Malmö 2016. Det känns bra. Där tävlar jag om en plats för att sedan kunna tävla mot resten av Europa, säger Rasmus Larsson.

Skulle Rasmus Larsson vinna i Malmö kommer han då få en chans att representera Sverige i Euroskills (Yrkes-EM) som börjar i Göteborg senare samma år.

Men det är en tävling som fortfarande ligger i horisonten och här närmast ska de två ut i arbetslivet till våren.

Något som inte kommer bli några större problem, siar de två.

– Det beror på viljan, säger Rasmus Larsson.

– Och vad för gods man vill köra. Arbetar man inom distribution, då finns det mycket jobb, säger Edvin Sandén.

Annons