Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ska jobba för hela kommunen

/
  • Det är de som ska ta hand om turisterna. Fredrik Nilsson vid Idre turistbyrå, nye turistchefen Carina Lind och Tatjana Summermatter visar upp sig utanför Älvdalens turistbyrå.

Som vi tidigare berättat ska älvdalskullan Carina Lind bli ny "turistchef" i Älvdalens kommun. Nu har hon presenterat den personal som ska jobba för hela Älvdalens kommun, enligt hennes arbetsgivare; Visit Idre.

Annons

Nu har turismorganisationen Visit Idre, namnet utåt på Norra Dalarnas turistråd, tagit över turistbyråerna i Älvdalen och Idre och presenterat den personal som ska sköta den dagliga driften.

Samtidigt presenterade man den nye turismsamordnaren, eller turistchefen om man så vill, som vi skrev om redan i måndagens MT; Carina Lind, född och uppvuxen i Älvdalen och älvdalsk-talande, men boende i Mora.

Carina Lind ska jobba över hela kommunen och utveckla turismen inom Älvdalen. Och hon har med sin bakgrund i Grönklittsgruppen, goda förutsättningar till detta, menar styrelsen för turistrådet.

Styrelseledamoten Mats Lennström menar att nyordningen för turistbyråerna nu ska innebära att turistrådet och turistbyråerna kan få ett mer neutralt förhållande än tidigare.

Carina Lind säger:

– Jag ser verkligen fram emot att börja jobbet. Älvdalen ligger visserligen i topp bland de mest besökta kommunerna i landet, men det finns naturligtvis ytterligare utvecklingspotential inom turismen i området.

Angående namnet Visit Idre på turismorganisationen, säger Mats Lennström:

– Vi ska ju marknadsföra Älvdalens kommun utåt och då är Idre det mest kända namnet.

Vid Idre Turistbyrå kommer Fredrik Nilsson och Nathalie Jakoby i Idre att sköta ruljansen. Vid Älvdalens Turistbyrå ska Tatjana Summermatter, jobba. Sen tillkommer extrapersonal under högsäsong.

Mer läsning

Annons