Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bakslag i fastighetsdomstolen

Annons

Karl-Erik Eriksson, som äger en jordbruksfastighet i Evertsberg, väckte klandertalan mot samfällighetsföreningen av följande anledning;

Han ville genom en motion ha en stadgeändring. Budskapet i motionen var att föreningen inte skulle dela ut medel till andra än föreningsmedlemmar. Motionen avslogs vid föreningsstämman som hölls den 28 april 2006.

Under fastighetsdomstolens handläggning av ärendet har inhibition gällt angående stämmans beslut om medelsfördelning.

Fastighetsdomstolen konstaterar i sitt beslut att stämmans beslut att avslå motionen och godkänna budgeten var nödvändiga och välgrundade. Käromålet ska därför ogillas, inhibitionsbeslutet hävas och Karl-Erik Eriksson ålägges att betala föreningens rättegångskostnader.

Beslutet kan överklagas till hovrätten. Karl-Erik Eriksson säger till tidningen att han först vill ta del av domen innan han tar ställning till om han ska gå vidare.

- Jag var övertygad om att jag skulle få igenom en stadgeändring. Samfällighetsföreningen delar ut medel till utomstående intressen, för att sedan ha rätt att göra en uttaxering på fastighetsägarna, förklarade han på onsdagen.

Mer läsning

Annons