Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas för livsfarlig bilfärd

Annons

Det var den 17 september 2006 som polisen fick ett tips om en känd förare som misstänktes för att köra bil kraftigt berusad. Mannen tycktes först ha hunnit undan, men efter en halvtimme kom han körande genom Idre. Polisen försökte då stoppa honom och han svängde först in på parkeringen vid Konsum i Idre. Men istället för att stanna körde mannen rätt över trottoaren och i full fart genom Idre by. Det trots att det fanns gott om människor längs vägen. Vid flygplatsen uppskattades hans hastighet till 190 kilometer i timmen. Mannen genade genomgående i kurvorna, trots att sikten var obefintlig. En mötande bilist tvingades ner i diket och den jagande polisbilen valde också att slå av på farten för att inte stressa fram en olycka.

15 km norr om Idre körde mannen in på en fritidsfastighet och lämnade springande bilen. Poliserna Lena Nilsson och Lennart Hjelm kunde dock springa ikapp och gripa mannen.

Vid den efterföljande blodkontrollen hade mannen 2,40 promille i blodet.

Mannen åtalas även för brott mot alkohollagen och i den bil han färdades i återfanns en hembränningsapparat. Mannen ska även ha bränt 4,5 liter sprit vid ett tidigare tillfälle.

305

Jagad. Polisman Lena Nilsson har upptäckt manen och sätter full fart efter honom.

323

Gripen. Kraftigt berusad har mannen hunnits i kapp och kan gripas av Lena Nilsson vid Idrepolisen.

Mer läsning

Annons