Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Armborst välkomnar

/
  • Sticker upp. Så här vill kommunens kultur- och fritidsberedning att besökare ska välkomnas till Älvdalen när den nya informationstavlan vid Östäng är färdig. Bilden är ett fotomontage.

Annons

Kommunens nya kultur- och turistberedning har sagt ja till att komplettera de två informationstavlorna med en utbyggnad, krönt med ett jättelik armborst, en del av Älvdalens kommunvapen.

- Det är Micke Nilsson i Evertsberg som tagit fram förslaget, säger Peter Nygren i kultur- och fritidsberedningen.

- Nu uppdrar vi åt tekniska nämnden att genomföra det här projektet. Då kommer Älvdalen att få en informationstavla som verkligen syns, säger Peter.

Redan under fjolåret gjorde kommunen i ordning informationstavlan vid Spjutmodammen.

- Vi kommer nu att jobba vidare med informationstavlor vid kommunens alla viktiga infarter. Det innebär tavlor vid infarterna från Norge mot Grövelsjön och Flötningen samt i Idre. Likaså vid infarterna till Särna och till Evertsberg.

Tanken är att informationstavlorna kommer att få olika utformningar för att passa den lokala profilen.

Den tavla som står närmast på tur efter det att den vid Östäng nu färdigställs blir den vid kulturhuset i Idre.

När det gäller det två informationstavlorna i Spjutmo och den vid Östäng har de kostnader som redan lagts ner landat på 450 000 kronor. Pengar som togs genom Näringslivskontoret redan i fjol. För Östängs del tillkommer kostnaden för själva armborstet.

Tanken är sedan att näringslivet ska kunna köpa plats på informationstavlorna och där finns en prislapp på 5 000 kronor.

- De här informationstavlorna ska inte blandas samman med de välkomsttavlor som satts upp i Särna och Idre. Där är det de lokala turistföreningarna som ordnat dessa, förklarar Peter Nygren.

Mer läsning

Annons