Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alva och Allis räddar isbjörnar

Tjejerna gillar verkligen isbjörnar.
Så mycket att de startade en restaurang vars intäkter går till att rädda dessa utrotningshotade djur.

Annons

– En av gästerna köpte tre chokladbollar för 200 kr, berättar de djur- och naturengagerade unga flickorna.

Det var förra helgen som 11-åriga Alva Qvist och hennes kompis 6-åriga Allis Bülow öppnade restaurang till förmån för världens isbjörnar. Något de gjorde för att de sett på tv om de utrotningshotade isbjörnarna på Arktis.

– Då bestämde vi oss för att starta en insamling för isbjörnarna, förklarar flickorna.

Sagt och gjort.

Vid den lilla lekplatsen längs Pilt Jans väg i Skräddarbacken skred den isbjörnsengagerade unga duon till verket. Där öppnade man Restaurang Lövet och menyn där var lika enkel som slående: soppa, smörgås, kaffe, saft och chokladbollar som man bakat själva.

Ett utbud som onekligen lockade gäster.

– Det kom många gäster och en av dem köpte tre chokladbollar och betalade 200 kronor, säger Allis och Alva.

På bara tre timmar sålde de för inte mindre än 993 kronor och det är pengar som de nu ska använda till att rädda världens isbjörnar genom att bli isbjörnsfaddrar i Världsnaturfondens regi.

– Vi ska skänka 100 kronor i månaden i tio månader. Det var också jättekul att driva en restaurang och kanske öppnar vi den igen och gör en ny insamling, säger Allis och Alva, isbjörnarnas allra bästa vänner.