Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alternativt läger för Arkhyttans scoutkår

Våren såg annorlunda ut för Arkhyttans scoutkår, precis som för alla andra i samhället, men istället för att ställa in vårens möten så ställde kåren om, och körde samtliga möten utomhus fram till terminsavslutningen.

Lägret som kåren skulle ha deltagit i ställdes däremot in och ledarna fick snabbt tänka ut ett godtagbart alternativ. Det blev ett annorlunda läger i form av tre stycken dagläger, på tre olika platser.

Dag 1 höll kåren till i Svartviken, vid Lönnvattnet. Den dagen var det paddling, batik, matlagning och bad som gällde. Två modiga utmanarscouter (16-17 år) hade ensamhajk och sov under varsin presenning ute i skogen mellan lördag och söndag.

Dag 2 utgick från Ljusterbro, via Norddalen, med destination Säterdalen. Det kändes som att vara i en djungel, med fågelsång och fuktig värme. Utefter vandringen fick scouterna olika uppgifter att lösa samt tid att bada i det iskalla vattnet.

Dag 3 höll kåren till på Stora Skedvi hembygdsgård. Organisationslek och bad i älven stod på programmet, men även en samhällsinsats i form av att hjälpa till med ogräs på kyrkogården, tvätt av kundvagnar och korgar på affären samt hjälpa Skedvibor med återvinning. Det var tre mycket roliga och varma dagar!

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel