Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kanske jag vinner!Kajsa har glimten i ögat inför premiären

Kajsa Kling är en av fyra svenska tjejer på start när världscupen inleds med damernas storslalom på Rettenbacherglaciären i Sölden. För damerna den svåratse av de svåra storslalomhangen.

Annons

Inför alpina världscupspremiären är Kajsa Kling optimistisk.

Kajsa Kling kommer att starta som tredje svenska i premiären. Både Frida Hansdotter och Maria Pietilä Holmnér återfinns i första lottningsgruppen. Victoria Rebensburgs skada gör att de två som delar åttonde platsen nu gled in i första lottningsgruppen.

– För min del får jag nu det bästa startnumret jag haft i en storslalomtävling. Jag räknar med att få starta som 16 eller 17 och då är backen som bäst, säger Kajsa.

I den ranking som styr startordningen för storslalom är Kajsa 28 och en av världens 30 bästa storslalomtjejer. Men i vinter passerade hon 500 världscuppoäng och då får hon starta direkt efter de 15 främsta.

– Ska jag vara realistisk så handlar det om att placera mig bättre än mitt startnummer. Lyckas jag med det så är jag nöjd, säger Kajsa.

– Men helst vill jag nå en plats topp-tio, men det blir tufft.

Vem vinner då?

– Ingen aning, kanske jag gör det, skrattar Kajsa avslappnat.

En av orsaker att hon inte har en aning är att hon inte tränat så mycket storslalom med de andra svenska tjejerna.

– Jag var i Chile och hade riktigt bra träning tillsammans med tyska laget. Sedan har jag fått Kurt Mayr som farttränare så just nu känns det riktigt bra när det gäller fartträningen. När jag tränade storslalom med Sverige så tränade de andra tjejerna slalom, så ärligt talat vet jag inte riktigt var jag står, men det ska bli skönt att komma igång.

I Rettenbacher åker damerna i samma hang som herrarna, med extremt branta partier och på stenhårt underlag.

– Min styrka är egentligen när det inte är fullt så brant, men jag har blivit betydligt bättre i brantåkning de senaste tre-fyra åren, säger Kajsa.

I Sölden är knepet att överleva den svåra branten och få med sig farten ut på den långa avslutande flacken in mot mål.

– En miss i slutet av branten är förödande, det är då man ska bygga upp farten för avslutningen, säger Kajsa, kvällen före premiären.

Kajsa Kling, redo för årets världscup.

Mer läsning

Annons