Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Alltid hållit på Leksand"

Han har aldrig spelat i ett annat svenskt A-lag.
I går klev Mattias Timander ut på isen i LRF-hallen – då släppte "Mr Modo" sin livs bekännelse:
– Jag har alltid hållit på Leksand eftersom de haft snyggast tröjor i elitserien, säger 37-åringen.

Ända sedan det stod klart att han inte skulle bli kvar i Modo har Mattias Timander varit en jagad man.

Skelletfeå, Leksand eller utlandet?

Under juli höll han sig borta från medierna – men i går klev han av isen i LRF-hallen i Leksand och gav svaren på frågorna.

– Det var jävligt skönt att få första ispasset ur vägen. Det är väldigt jobbigt. Grejerna sitter inte på plats och man känner sig

Många medier placerade dig i Skellefteå?

– Jag har inte läst tidningarna och jag har inte pratat med medierna på hela sommaren. Men jag var uppe och hälsade på Skellefteå och jag hörde att det skulle vara klart. Men jag var bara upp och kollade. Vi körde en repa genom Sverige och hälsade på klubbar inklusive Leksand. Jag är väldigt nöjd att det blev Leksand.

Spelade valet in att du inte vill spela för en annan elitserieklubb än Modo?

– Jag tror aldrig jag har sagt det, men det skulle kännas lite konstigt att gå till en annan elitserieklubb. Samtidigt skulle det bara kännas konstigt två–tre gånger per året när jag spelar mot Modo.

Timander har alltid gillat dalaklubben.

– Leksand har alltid varit ett favoritlag för mig. Jag var här och provspelade när jag var 15 år. Men morsan tyckte att det var för långt bort, så jag fick gå till Modo. Men jag har alltid hållit på Leksand eftersom de haft snyggast tröjor i elitserien.

Han var på väg till klubben redan 2005.

– Lockout-året var jag sugen på att spela i Leksand, men grupptrycket blev stort. Alla kompisar valde Modo, så då hade jag inget val. Jag har velat spela i Leksand länge, och nu är jag här. Bättre sent än aldrig.

Hur ser du på Leksand?

– Jag känner att Leksand är en klubb som ska vara i elitserien. Det är jobbigt att ta sig upp. Hade vi åkt ner med Modo i våras hade det kunnat ta tio år innan vi varit uppe. Det är en väldigt svår resa Leksand går igenom.

Hur upplevde ni kvalserien i Ö-vik?

– Det var skitjobbigt. Det var det värsta jag varit med om. När man kommer från elitserien och ner i kvalserien har man bara allt att förlora. Jag sov inte på två månader. Det är utsålt i Fjällräven Center, men helt knäpptyst. Publiken var lika nervösa som vi var. Men sista matchen hemma, jävlar vilket liv det var. Det var bättre än att vinna SM-guld. Jag hoppas få uppleva en kvalserie där man kan gå in och bara ha allt att vinna.