Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allt tre dalatjejer kör vidare i Levi

Tre dalatjejer fanns på startlinjen vid världscuptävlingen i slalom i finska Levi. Alla svarade för starka första åk.

Rättviks Therese Borssén var snabbast av svenskorna i det första åket och ligger på fjärde plats inför andra åket, 60 hundradelar efter ledande Tanja Poutiainen.
Borssén startade som femtonde åkare och låg trea då hon passerade mållinjen, men knuffades senare ned en placering av amerikanskan Mikaela Shiffrin.
– Jag har bra utgångsläge inför andra åket, det är bra att ligga fyra, då får man jaga lite för tredjeplatsen så det är bara att köra. Det känns bra, det känns väldigt skönt inför andra åket, säger Therese Borssén.
– Det är alltid skönt att få första åkdagen avklarad, då vet man var man ligger, säger hon.
Maria Pietilä-Holmner ligger på delad åttonde plats inför andra åket, tillsammans med Rättvikstjejen Anna Swenn-Larsson.
– Jag är så glad att jag kom ner, och att jag åkte helt hyfsat, det här är lite en premiär för mig, med slalomen. Jag var riktigt nervös, säger Maria Pietilä-Holmner.
– Där uppe tyckte jag att jag var bra med, men i branten var jag väldigt försiktig, jag kände att jag tyvärr höll igen lite, men då finns det mer att ge, säger hon.
– Det känns fantastiskt skönt, nu när jag hänger med kan jag ladda på lite mer till andra åket, full gas. Jag har mer att ge.
Anna Swenn-Larsson, född 1991, sken som en sol efter första åket.
– Det känns bra, väldigt bra, det känns jättekul att känna att man är med och att träningen gett resultat. Självklart är det ett mål att vara med där uppe, och det har känts bra på träningen, säger hon.
– I andra åket tänker jag bara köra på, jag tänker bara kötta, säger hon.

Nathalie Eklund, Leksand, gjorde också ett mycket starkt förstaåk. Nathalie ligger preliminärt på 13:e plats.

--- - - - - - - - ---- --- -

Fem av de nio svenskor som startade i världscuppremiären i slalom i Levi på förmiddagen har gått vidare till andra åket genom att placera sig bland de 30 bästa i första åket.
De fem som får chans i andra åket är Therese Borssén (4), Anna Swenn-Larsson (8), Maria Pietilä-Holmner (8), Nathalie Eklund (13) och Sara Hector (24).
Andra åket i Levi startar klockan 13.00.

(TT-DT)