Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allt svårare att vara äldre

Pensionärer och gamla människor, ibland sjuka, behandlas allt sämre i vårt samhälle, anser jag. Deras åsikter värderas lågt eller inte alls, alltför ofta. Ta bara pensionen!

Trots ivrigt arbete av pensionärsorganisationerna så lyssnar eller gör inte regeringen nog för dem. En skattesänkning på 50 kronor är väl rena hånet och talar för sig självt. De prioriteringar samhället gör är mycket orättvisa. Vilka har byggt upp det samhälle vi har och vad är tacken? Var finns empatin?

De yngre hinner inte med att intressera sig för de gamla. Vilken information ges av föräldrar och skola? Varför är det så få som besöker ensamma gamla, oavsett om de bor kvar hemma eller på något äldreboende?

Tänk på att ni själva blir gamla en dag. Kommer ni att få någon som bryr sig? Min uppmaning till politikerna är: Gör något åt detta snarast! Till anhöriga till äldre, besök dem nu! Ni hinner med en liten stund som förgyller tillvaron för dem om ni bara vill.

Per Almén

Gagnef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare