Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allt släppte i andra för Kvarnsveden

Mållöst i motvinden i den första halvleken, men sedan blev det annat. På en dryg halvtimme bjöd Kvarnsveden på en målexplosion och kunde till slut vinna med 5–1.
– Vi sa det i pausen, tålamod och fortsätt att ta löpningar så kommer det, förklarar KIK-tränaren Lasse Ericsson urladdningen.

Det blåste rejält på Ljungbergsplanen när KIK-damerna tog emot Halmia. Hemmalaget kämpade på mot ett defensivt inriktat Halmia, försökte att skapa chanser på trånga ytor, men utan resultat – i den första halvleken.

Men efter ett paussnack där tränaren Lasse Ericsson manade till lugn och tålamod så lossnade plötsligt allt en bit in i den andra halvleken.

På bara tio minuter slog Hanne Gråhns till två gånger och gav hemmalaget en 2–0-ledning.

Och, med 20 minuter kvar fick Jodi-Ann Robinson chansen till ett inhopp, efter att ha dragits med ljumskproblem. Det inhoppet tog hon vara på med råge. Först genom att fylla på i målprotokollet till 3–0, innan hon också hann med att avsluta målskyttet då hon fastställde slutresultatet 5–1.

– Hon har ju den där kvalitén, och det hinner hon visa på den korta tid hon är inne i dag, berömmer tränaren Lasse Ericsson.

Kvarnsvedens fjärde mål gjordes av Akheela Darcel Mollon, som gjorde sin sista match i Kvarnsveden då hon missar de avslutande matcherna på grund av landslagsspel med Trinidad & Tobago.

– Fint avslut för henne, det är klart att hon kommer att saknas då hon är en kvalitetsspelare som drar på sig mycket uppmärksamhet, säger tränare Ericsson.

Klar 5–1-seger för Kvarnsveden, men samtidig seger för Hammarby, vilket gör att det fortfarande är fem poäng upp till den allsvenska platsen, med nio poäng kvar att spela om.

– Vi kommer att göra det vi kan, som vi gjorde i den här matchen, analyserar Lasse Ericsson läget inför de tre avslutande matcherna i Elitettan.