Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt släppte i andra för Kvarnsveden

/
  • Jodi-Ann Robinson och Akheela Darcel Mollon svarade för två respektive ett mål i 5–1-segern mot Halmia. För Mollon var matchen hennes sista i KIK-tröjan, då hon kallats till landslagsspel med sitt Trinidad & Tobago.

Mållöst i motvinden i den första halvleken, men sedan blev det annat. På en dryg halvtimme bjöd Kvarnsveden på en målexplosion och kunde till slut vinna med 5–1.
– Vi sa det i pausen, tålamod och fortsätt att ta löpningar så kommer det, förklarar KIK-tränaren Lasse Ericsson urladdningen.

Annons

Det blåste rejält på Ljungbergsplanen när KIK-damerna tog emot Halmia. Hemmalaget kämpade på mot ett defensivt inriktat Halmia, försökte att skapa chanser på trånga ytor, men utan resultat – i den första halvleken.

Men efter ett paussnack där tränaren Lasse Ericsson manade till lugn och tålamod så lossnade plötsligt allt en bit in i den andra halvleken.

På bara tio minuter slog Hanne Gråhns till två gånger och gav hemmalaget en 2–0-ledning.

Och, med 20 minuter kvar fick Jodi-Ann Robinson chansen till ett inhopp, efter att ha dragits med ljumskproblem. Det inhoppet tog hon vara på med råge. Först genom att fylla på i målprotokollet till 3–0, innan hon också hann med att avsluta målskyttet då hon fastställde slutresultatet 5–1.

– Hon har ju den där kvalitén, och det hinner hon visa på den korta tid hon är inne i dag, berömmer tränaren Lasse Ericsson.

Kvarnsvedens fjärde mål gjordes av Akheela Darcel Mollon, som gjorde sin sista match i Kvarnsveden då hon missar de avslutande matcherna på grund av landslagsspel med Trinidad & Tobago.

– Fint avslut för henne, det är klart att hon kommer att saknas då hon är en kvalitetsspelare som drar på sig mycket uppmärksamhet, säger tränare Ericsson.

Klar 5–1-seger för Kvarnsveden, men samtidig seger för Hammarby, vilket gör att det fortfarande är fem poäng upp till den allsvenska platsen, med nio poäng kvar att spela om.

– Vi kommer att göra det vi kan, som vi gjorde i den här matchen, analyserar Lasse Ericsson läget inför de tre avslutande matcherna i Elitettan.

Annons