Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt fler medlemmar i fokus vid Finnskogsrikets årsmöte

Annons

INSÄNT: Vid Finnskogsrikets årsmöte i prästgården i Gruvberget kunde föreningens ordförande Maths Östberg glatt meddela att medlemsantalet ökat med 14,5 procent sedan förra året, från 580 till 666 stycken.

Finnskogsriket är området mellan Hälsingland Gästrikland och Dalarna med rik kulturhistoria och unik natur. Föreningens främsta uppgift är att utveckla gränstrakterna mellan de tre landskapen.

Evenemangskalendern, som trycks i 32 800 exemplar, delas ut i postlådorna i området och kommer också att finnas på turistbyråerna och andra strategiska platser. Nytt för i år är föreningen Naturhjältarnas 4H-klubb i Järbo som kommer att ha en del evenemang under året.

Ett lyckat LEADER-projekt är cykelstigarna runt Svabensverk som röjts och markerats och ritats in på en karta. Tolv informationsskyltar har satts upp vid natur- och kultursevärdheter, med svensk och engelsk text. I samma projekt har man även gjort en folder för vandringsleden Eggaspåret  i Häsbodalen som utgår från Skålsjögården.

Rökstugan vid Locksjön har haft guidad visning med eldning i ugnen. Stugan har rustats och kommer att få ytterligare omvårdnad under våren.

Föreningen har dessutom arrangerat en rad guidade vandringar och en slåtterdag vid Vittjön.  Vid ett flertal möten har föreläsare bjudits in med specialkunskap om finnskogarnas historia. Lokala sångare och musiker har stått för underhållningen.

Vid årsmötet valdes Marga Boustedt, och Solveig Gezelius som ordinarie ledamöter på två år. Anders Öquist, Tord Hedberg, och Torbjörn Andersson sitter kvar på ett år. Ordförande Maths Östberg fortsätter sitt uppdrag även detta år liksom Bernt Andersson som är vice ordförande. Tommy Söderlind som varit med i flera år bad om att den sista mandatperioden skulle begränsas till ett år.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips
Annons