Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falun föll i toppmatchen: "En tagg som blir lite svår för oss att ta ur"

Falu BS tappade 2–0-ledning till 5–2-förlust borta mot ÖSK Bandy – och initiativet i den bandyallsvenska tabellen.
Säsongens första förlust gör att Falun inte hänger på i den tidiga toppstriden – men tränaren Johan Kruse tycker ändå att det är alldeles för tidigt att tala om tabellen.

Annons

Trots tidig 2–0-ledning efter mål av David Forsell, i 20:e minuten, och Jesper Jacobsson, i 25:e, var Falu BS aldrig riktigt nära att störa ÖSK Bandy i lördagens bortamatch i Behrn arena.

ÖSK vände på mindre än tio minuter efter mål av Johannes Camilton, Mattias Brolin Munther och Andreas Ingemarsson – och fick sedan två psykologiskt viktiga mål när Lasse Buskqvist satte 4–2 på hörna med första halvleks sista bolltouch och Andreas Ingemarsson ökade på till 5–2, som blev slutresultatet, fem minuter efter pausvilan.

– Klart att 4–2 blev en tagg som blev lite svår för oss att ta ur. Men jag kände ändå ingen oro för 4–2 i halvtid eftersom vi hade vaskat fram så många lägen ändå. Men sedan 5–2, då blev det tufft, för då är tre mål upp. Men det var ändå ganska tidigt, och jag tycker att vi brottades på och körde hela vägen in. Det är väl det man kan ta med sig, att vi körde hela vägen, Falutränaren Johan Kruse.

Faluns första förlust gör att laget inte tar chansen att hänga på Ljusdal och just ÖSK i den absoluta toppen, men tränare Kruse vill över huvud taget inte snacka tabell efter tre omgångar.

– Jag vet inte alls hur den här matchen kommer påverka toppstriden (skratt). Men vi håller på och försöker få till det med vårt spel och ibland får man med sig lite resultat och ibland får man det inte, men i det långa loppet hoppas vi att vi har spelat och vunnit så många matcher att vi är med i toppen, säger Kruse.

Mer läsning