Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emil Hedvall går från allsvenskan till division 4

Efter åtta säsonger lägger Leksandsprodukten de allsvenska handskarna på hyllan. Nu väntar familjeliv med en civil karriär – och spel i Stugsunds IK.

– Det kan väl vara så att jag dyker upp i Stugsunds division fyra-lag om de får målvaktsproblem framåt sommaren, sger Hedvall till Gefle Dagblad.

Annons

Emil Hedvall slutar i allsvenska Gefle IF för att satsa på civil karriär och familjen. Han kommer dock spela vidare i division 4.

Ni som hängt med i den allsvenska fotbollen på andra sidan länsgränsen vet att Gefle IF:s fotbollslag haft en riktigt tuff säsong. Något som slutligen resulterade i degradering ned till Superettan. Efter nedflyttningen går nu GIF-keepern och Leksandsprodukten Emil Hedvall ut med att han tackar för sig för att nu istället fokusera på en civil karriär och eventuellt spel i Stugsunds IK i division 4.

– Jag har bestämt mig för att lägga av, men stupsäker kan man ju inte vara – det kan väl vara så att jag dyker upp i Stugsunds division fyra-lag om de får målvaktsproblem framåt sommaren, förklarar keepern för Gefle Dagblad.

Beslutet ska enligt honom själv inte ha något att göra med Gefles snöpliga säsongsavslutning.

– Ja, det var väl inte det slut jag hade önskat mig i Gefle IF. Men att jag skulle sluta var något som växte fram under säsongen. Jag höll det för mig själv. För att inte störa.

33-åringen har funnits med i Gefle IF:s trupp sedan åtta säsonger och han har hunnit med 71 allsvenska matcher. Inte allt förmånga utspritt på nästan ett decennium.

– Självklart ville jag spela. Det ville jag. Men Hugo (Mattias Hugosson) var bra och han vägrade ge sig även om han hade nån skavank. Så här i efterhand har jag förstått att han inte bara var bra, han var grymt bra.

Förutom hans eventuella inhopp i division 4 så väljer han alltså nu att satsa mer på det egma hemmalaget framöver.

– Jag har ju två grabbar på nio och elva år och jag vill engagera mig i deras aktiviteter. Och där har jag väl inte räckt till som farsa tycker jag.

Mer läsning

Annons