Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalkurd efter Gävle kommuns besked: "Vi följer en process"

Annons
Dalkurds supportar ser ut att få följa sitt lag i Gävle under 2018. Foto: Stina Rapp.

Gävle kommun har godkänt Dalkurds flytt till Gavlevallen. Nu startar arbetet mellan Gefle IF och Dalkurd om hur detaljerna i samarbetet ska se ut.– Vi ska nu gå in på detaljnivå i förhandlingarna, säger Dalkurs vice vd Zilan Lawan till Fotbollskanalen.

Under ett extrainsatt årsmöte på fredag avgörs definitivt om det blir i Uppsala som Dalkurd kommer att spela sina framtida hemmamatcher. Men eftersom bygget av Nya Studenternas inte kommer stå klart först 2020 behöver den allsvenska debutanten hitta ett annat alternativ för för säsongen 2018.

I dag blev det klart att den orten blir Gävle.

– Det är nu viktigt att vi tillsammans med Gefle IF och Dalkurd hittar samarbetsformer, säger Johan Öholm, chef på Fritid Gävle kommun i ett pressmeddelande.

Till Fotbollskanalen berättar Dalkurds vice vd om beskedet och hur de fortsatta förhandlingarna ser ut.

- Det känns skönt. Vi ska nu gå in på detaljnivå i förhandlingarna. Jag tror inte att det kommer att vara något problem. Vi kommer jättebra överens, säger Lawan. 

Men trots beskedet från Gävle kommun vill hon inte utesluta att det kan bli på en annan arena som klubben kommer spela sina hemmamatcher nästa år.

- Vi börjar med att ta det här stegvis. Vi följer en process, så mycket kan jag säga, säger hon.

Mer läsning

Annons