Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

al-Assad nära krigets största seger

Syriska regeringssoldater och allierade styrkor har gått in i rebellhållna delar av Aleppos gamla stad, enligt oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). Uppgifterna förnekas av en talesperson för rebellerna, som dock medger att regeringssoldaterna trycker på mot dessa delar.(TT)

Annons

Uppgifterna förnekas av en talesperson för rebellerna, som dock medger att regeringssoldaterna trycker på mot dessa delar.

En syrisk militärkälla säger att regeringsstyrkor har börjat röra sig "i den riktningen".

Många bedömare anser att det bara är en tidsfråga innan regeringen kontrollerar hela staden. Erövringen skulle, skriver Reuters, innebära den viktigaste segern för Assadregimen i det fem år långa inbördeskriget.

En rebellkälla har sagt att de aldrig kommer att lämna Aleppo, efter rapporter om att amerikanska och ryska diplomater förebereder sig för att diskutera hur gerillamän skulle kunna evakueras om de ger upp.

Rebellerna har kontrollerat stora delar av östra Aleppo i nära fem år, men har förlorat nära två tredjedelar av sitt område de senaste två veckorna. Tiotusentals civila är fortfarande fast i området.

FN, vars personal är begränsad till regimkontrollerade delar av staden, beskriver situationen i östra Aleppo som "mycket katastrofal". FN har tidigare varnat för att området riskerar att bli en "jättelik kyrkogård".

Mer läsning

Annons