Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Folk sprang in i butiken och skrek och grät" - Marcus från Falun jobbar där dådet hände

Marcus Hellström från Falun jobbar i en butik i Stockholm, vid den platsen där terrordådet inträffade på fredagseftermiddagen.
– Jag stod i kassan och sen började det springa in en massa folk. De hade sett lastbilen köra över folk.

Annons

LÄS MER: Här är huvudartikel, som uppdateras ständigt, om dådet i Stockholm

Marcus jobbar på butiken Carlings, som ligger på källarvåningen i korsningen Kungsgatan-Drottninggatan i Stockholm. När han jobbade i kassan strax innan 15 på fredagen rusade folk in i butiken.

– Det sprang ner en massa folk i butiken och skrek. De hade gått in på Drottninggatan, och när de hade kommit ungefär 30 meter hade de sett en lastbil komma i full fart mot dem. De vände och sprang längs väggen och sen i vår butik, samtidigt som de såg hur folk blev överkörda. Lastbilen hade kört sjukt fort sa dom, lätt 100 knyck hade den kommit i, berättar en skakad Marcus.

Tre personer dödade när ett fordon har kört in i människor på Drottninggatan i centrala Stockholm, rapporterar flera medier.

De som sprang in i butiken där Marcus jobbar grät enligt Marcus. Flera hade sett hur människor låg på gatan utanför butiken.

– Det ligger en kille på gatan utanför BikBok, och en annan gjorde de hjärt- och lungräddning på. Jag har själv inte sett det, jag vill inte gå upp för att titta.

I skrivande stund har de flesta lämnat butiken förutom Marcus och övrig personal. Nu väntar de på instruktioner från polisen.

– Man tror ju inte det är sant, avslutar Marcus.

LÄS ÄVEN: Linnea från Falun - "Folk överallt som ringer och gråter"

Karta över området där terrordådet hände.

Mer läsning

Annons