Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zambias ambassadör på snabbvisit i Ludvika

Annons

Det handlar om en snabbvisit i ett Västerbergslagen och Dalarna när det är som vackrast.

I dag tisdag, vankas ett besök vid världsarvet Falu gruva innan det är dags att återvända till Stockholm.

Med på Dalaresan var förutom privatchauffören Sarath Padmaperuma ordföranden i den svensk- zambiska föreningen, Tell Åke Dahllöf med fru Anita från Stockholm.

Sällskapet anlände till Laggen vid middagstid och hälsades välkomna av chefen Gun-Britt Malmqvist som hade den äran att visa runt i lokalerna och berätta om produktionen från råvara till färdiga pannkakor.

Det hela avslutades med att gästerna bjöds på varsin portion pannkaka med hjortronsylt i personalrummet. Ambassadören var på strålande humör när hon mumsade på de lokala läckerheterna.

- Det här smakar väldigt, väldigt gott, konstaterade hon belåtet.

- Pannkakor äter man ju över hela världen fast man gör ju många olika varianter. I Afrika gräddas de oftast på majsmjöl, berättade Gun-Britt Malmkvist som var mycket glad åt det fina berömmet.

I sammanhanget kan påminnas om att det inte var första gången som Laggen hade celebert besök.

- Vi har ju haft ministrar och riksdagsmän här förut, bland annat Leif Pagrotsky, sade Malmqvist som gärna skulle vilja hälsa fler kändisar välkomna "i smeten", och nämner namn som Göran Persson, Mona Sahlin och Björn Rosengren.

Under eftermiddagen fortsatte afrikanerna till Bringsjöberg där de installerades i värdparets fina loftbod från tidigt 1800-tal.

På programmet stod även ett besök i Rikkenstorps finnmarksmuseum där Helene Littmarck Holmdahl var ciceron.

Mer läsning

Annons