Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterligare en motgång för företagare i Blötberget

Annons

-Åtgärderna bedöms inte vara lämpliga med hänsyn till landskapsbilden och naturvärdena på platsen. Planerad verksamhet bedöms innebära betydande olägenheter för omgivningen, fastslog byggnadsnämnden vid marssammanträdet.

I januari begärde företagaren förhandsbesked. Byggnadsnämnden uppfattade att han planerade att ställa upp skogsmaskiner, rastkoja, vedbod, förråd och garage på en plats belägen mellan bostadsområdena Konstdammen och Hammarby.

Avslaget i januari motiverades bland annat med att det finns värdefull naturmiljö i området. Strax söder om Konstdammen finns en belyst skidbacke och dessutom finns stråk som lämpar sig för längdskidåkning mellan byarna, sade stadsarkitekten Göran O. Sundell till NLT i januari.

Företagaren var inte nöjd utan återkom med en ny ansökan i form av ett klarläggande kompletterat med ett överklagande.

- Jag håller till stor del på med planeringsjobb och diverse manuella jobb i skogen och har inga traktorer eller andra maskiner och därmed inte heller någon hantering av oljor och diesel, framhåller företagaren.

Vidare nämner företagaren att han vill sätta upp carport med förråd och vedbod.

- Förrådet ska användas till förvaring av planeringsutrustning och diverse skogsvårdsutrustning. I carporten ska firmans pickup och våra två privata bilar stå. På planen ska det finnas plats att ställa släpvagnar och rastkoja tillfälligt då den inte används i skogen, upplyser företagaren.

Byggnadsnämnden har noterat brevet och politikerna menar att det bara gjort dem än mer övertygade om att avslå ansökan.

Nämnden konstaterar bland annat att fyra fastighetsägare i närheten har författat ett gemensamt yttrande. De motsätter sig företagsverksamhet i sin omedelbara närhet.

- Fastighetsägarna poängterar att skogsområdet används för rekreation i form av promenader och skidåkning och bär- och svampplockning.

Byggnadsnämndens beslut blev att sända ärendet vidare till länsstyrelsen för överprövning enligt företagarens önskemål.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons