Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterligare 13 miljoner

Annons

Slutnotan för ombyggnaden slutade på 35 miljoner kronor och i framställan till kommunen skriver fastighetsbolaget att det i efterhand konstaterat att den ursprungliga kalkylen på 18 miljoner var alltför optimistisk.

Den markanta fördyringen förklaras med åtgärder som ingen räknat med. Bland annat måste hela det föråldrade elsystemet bytas, liksom att det krävdes ett nytt ventilationssystem samt krav på och installation av brandskyddssystem, ny fasad samt en oerhörd forcering av bygget till seriestarten den 20 september, skriver fastighetsbolaget.

Ishallen var i ett betydligt sämre skick än vad man hade befarat, skriver bolaget som i dag har en finansiering via Almi, Svenska Handelsbanken, Mora IK och leverantörer som leder till en hög räntebelastning. Större delen av leverantörsskulderna förfaller också till betalning snart.

Fastighetsbolaget har en lånebild som inte är gynnsam i ett räntebelastningsperspektiv samt att Mora IK sammanlagt står för 4,3 miljoner kronor av finansieringen.

Fastighetsbolaget har tidigare bjudit in politikerna och redogjort för den ekonomiska situationen och redan i det läget kom aviseringar om att bolaget ville låna ytterligare en pott av kommunen för att förbättra lånebilden.

Nu kommer den formella ansökan till kommunen där fastighetsbolaget förklarar att med hjälp av att låna ytterligare 13 miljoner kronor kan bolaget lösa/amortera krediter hos tidigare nämnda kreditgivare.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons