Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yrkar på hårda straff i våldtäktsmålet

Annons

- Det är med hänsyn till att det är ett sådant allvarligt brott som grov våldtäkt, säger Brolin.

Åklagaren specificerade ingen längd på fängelsestraffet för 18-åringen, eftersom hon menar att det är dåligt med praxis på området.

I fråga om straffyrkandet för 17-åringen har Margareta Brolin tagit hänsyn till ynglingens låga ålder.

Under onsdagens rättegång gick man annars igenom de övriga åtalspunkterna mot 18-åringen, vilka gäller flera fall av ringa narkotikabrott respektive misshandel mot en tidigare flickvän.

18-åringen ska nu stanna kvar i häktet tills domen faller, på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt.

17-åringen släpptes tidigare i veckan på fri fot. Båda ynglingarna nekar till brott.

Det var natten till den 20 juli som fyra tonårspojkar greps, misstänkta för att ha våldtagit en 16-årig flicka. Våldtäkten ska ha ägt rum vid 23-tiden på kvällen i en gångtunnel under Allfarvägen på Bullermyren.

Flickan hade innan dess varit på en fest tillsammans med ynglingarna och hade under kvällen ringt sin mamma för att få skjuts hem. När hon gick till platsen där hon skulle bli hämtad, hann ynglingarna i kapp henne och slog följe fram till gångtunneln, där våldtäkten ska ha ägt rum.

Vittnen till händelsen såg fotoblixtar och i samband med gripandet beslagtogs också en digitalkamera. Bilderna från kameran kom att utgöra åklagarens starkaste bevisning under rättegången, eftersom ynglingarna figurerade där tillsammans med flickan.

Domen avkunnas 18 augusti.

MATEJ SLAVIK

Mer läsning

Annons