Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yran kommer allt närmare

Annons

Idreyran håller som bäst på att ta form, det samtidigt som fjolårets resultat blev så bra så även statens skattefinanser fick ta del av åtskilliga tusenlappars vinst.

Den vinst som föreningen bakom Idreyran gjorde får man nu surt dela med sig av till skattemyndigheten.

Men istället för att gräma sig för det blickar man nu mot sommarens stundande värme och den fest som Idreyran kommit att bjuda på i mitten av juli.

Precis som tidigare år blir det en hel del motor på årets yra, som traditionellt kulminerar med lördagskvällens cruising. För en kväll förvandlas Idre bygata till Idre Boulevard med kromgnistrande bilar.

I samband med årets Idreyra kommer även byn att invaderas av tunga Harley Davidson motorcyklar, det då HDCS, Harley Davidson Club Sweden kommer att finnas med under årets Idreyra.

Minst lika publikdragande som crusingen har Idre skoter water drag kommit att bli, snöskotertävlingen över Idresjön. Till i sommar utvecklas den med även slalomåkning kommer att ingå. Något som borgar för än fler ofrivilliga bad.

- Men det som vi är allra mest glada över är att vi till i sommar kommer att kunna bjuda på Norges bästa dansband, säger yrangeneralen Emil Henning.

Det är Ole Ivars som spelar upp i det stora restaurangtältet på fredagskvällen.

- I det tältet har vi plats för 1000 personer och där ska det nog bli fullt, hoppas Emil.

Ytterligare nya utbud i samband med yran är att den traditionella knallemarknaden kompletteras med inriktning mot jakt och sportskytte. Sedan tidigare år har Fjälltrappen samordnats med Idreyran. I år erbjuds även besökarna möjligheten att träna skytte inomhus. Det i en speciell skyttesimulator.

- Vi får även besök av trickskyttestjärnan "Jocke Smålänning" som skjuter på lerduvor och andra mål, berättar Emil vidare.

Så, med andra ord kommer, ett sedan tidigare år redan digert program att växa än mer.

- Årets Yra kommer att bli riktigt bra med massor av aktiviteter, lovar Emil Henning.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons