Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yngling kniv- skars i ryggen

Annons

Det var vid 17.30-tiden på onsdagen som larmet gick om att en person knivhuggits vid Kupolen.

Det hela inträffade vid den övre entré då 16-åringen tillsammans med tre kamrater hamnade i fejd med fyra andra ungdomar.

Enligt obekräftade uppgifter ska 16-åringen ha knivhuggits fyra gånger i ryggen samt en gång i nacken. Gärningsman ska ha varit en Borlängeyngling i samma ålder.

Vad tidningen erfar lär knivdramat ha kopplingar till en incident som inträffade tidigare under dagen vid Maserskolan.

En elev, enligt uppgift drogpåverkad, ska då ha hotat en annan elev med skruvmejsel och om inte bråket hade avstyrts av tillskyndande lärare hade det kunnat sluta med att den hotade eleven skadats allvarligt. Knivskärningen vid Kupolen ska ha varit en hämnd till följd av denna incident.

Den knivskurne ynglingen är dock inte identisk med den som hotade på Maserskolan.

Gärningsmannen försvann efter knivskärningen snabbt från platsen. Enligt uppgift i riktning mot Tjärna ängar. Gärningsmannen var klädd i röd tröja.

Borlängepolisen arbetade under onsdagskvällen frenetiskt med fallet.

Ett flertal ungdomar förhördes och från Avesta kallades en hundpatrull in i ett försök att hitta kniven 16-åringen höggs med.

Polisen har en enligt egen utsago en god bild av vem gärningsmannen är och räknar med att denna ska kunna gripas snabbt.

- Ingen är ännu gripen, men vi har hört vittnen och hoppas kunna identifiera de inblandade, berättar kommissarie Mikael Lundqvist.

16-åringen fördes till intensiven på Falu lasarett med skador i nacke och rygg. Hans skador var inte livshotande.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons